Läsarna: Underkänt för Fotbollsgalan

”TV4 förlöjligar fotbollen”

SPORTBLADET

Programledaren Jessica Almenäs klädval och TV4:s sätt att behandla fotbollspelarna var två huvudteman i Eftersnacket på Aftonbladet.se.

Betyget på hela evenemanget blev lågt.

Betyget på Fotbollsgalan 2006 var vid 22.30 på måndagen från aftonbladet.ses läsare.

Och i Eftersnacket dominerade inte sporten och pristagarna. Istället var det arangemanget som sådant och framförallt TV4:s sätt att behandla damfotbollen som dominerade diskussionen.

”Inte konstigt att tjejer inte vill hålla på med sport. Fotbollsgalan går ut på följande: Män är duktiga om de inte har ett riktigt jobb utan lever på att leka med andra pojkar och sparka boll och kvinnor är inget värda om de inte går omkring halvnakna på höga klackar.”, skriver Bedbug.

”Killarna då? När ska killar börja göra likadant? Uppfylla det nya kravet att visa upp sig halvnakna och bräsa för sportens framtid?”, skriver gaydar.

Brist på respekt

Snoozer fastnade vid producentens val av musik när Guldbollen och Diamantbollen delades.

”När Lotta klev upp så sjöngs något i stil med "She's so beutiful" och när Fredde skulle ta emot priset så gick texten typ "He's living the dream"

Medvetet val av TV4 att ge en vink om vad de egentligen tycker om damfotbollen eller ren slump? Hmmm...”, skriver Snoozer.

”Tycker svenska galor är alldeles för mycket humor och för lite respekt. Samtliga programledare har en nedlåtande ton gentemot pristagare, intervjuobjekt m.fl....Vi skrattar sönder våra sport-galor!”, skriver Murkie.

Klänningen

Och Jessica Almenäs korta klänning lämnades inte okommenterad:

”Vet inte vad som ska bevisas med det... att hon snart är på väg att stå på näsan tack vare klackarna??”, skriver Preppie.

”Men jag har inte sett någon (klänning, reds anm) - har bara sett att hon glömt byta om från den lilla röda minimorgonrocken....”, skriver Wentona.

Men det fanns också mer positiva inlägg:

”Vad är det för larv att hänga upp sig på hur kort kjol Jessica hade? Redan på 60- och 70-talet hade tjejerna så där korta kjolar, har vi blivit mer pryda nu än då?

Det är ben hon visar, inget annat.”, skriver MViking.

Carl-Magnus Fagerholm