Klemetz – en hårt arbetande närking

Läs Mattias Karlssons tv-krönika

SPORTBLADET

Dagen efter den stora galakvällen.

Inte mycket glamour och fest längre – utan mer hårt jobb.

Elitserielunken hackade i gång igen efter Karjala Cup, Eurosport visade fyra direktsända matcher från damernas World Cup i handboll och travet bestod av V65 i novemberrusk i Gävle.

En hårt jobbande man är Stefan Klemetz i Eurosport. Med den genomträngande närkingskan kommenterade han alla de fyra handbollsmatcherna.

Det var Chris Härenstam som upptäckte Stefan Klemetz i speakerhytten på Sannahed när Indianerna körde hemmamatcher.

Klemetz har sedan hörts i Härenstams etermediaspår; alltid hårt jobbande och mångsidig på Sveriges Radio Örebro, på Eurosport och i inhopp på SVT.

Naturligtvis kan det vara svårt att hinna i fatt, Härenstams kommentatorsinsatser i OS och fotbolls-VM kan vara de bästa jag hört genom alla tider.

Klemetz har heller aldrig pluggat den mängd och det djup som gjorde Eurogoals med Härenstam omistligt.

Sändningarna från World Cup-handbollen var ganska torftiga; inga intervjuer, inga reportage, inga bakomliggande storys, ingen analys – utan bara refererande.

Inte ens Eurosports egen specialitet med sms-frågor utnyttjades. Jag som efter hopplöst googlande ville ha svar på om Polens 25-åriga målvakt Sabina Kubisztal hade något med Miroslaw Kubisztal att göra.

Danmark–Sverige var kvällens höjdpunkt. En intressant försmak på vad som ska komma. I december avgörs nämligen EM i Sverige. Och TV4 storsatsar.

Damhandbollen är riktigt stor i Danmark och Norge. De svenska tjejerna har också förutsättningar att bli tv-favoriter.

Hårt jobbande är också pigga Patric Skoglund och Åsa Elmroth som var kompanjoner i Vinnare Plus.

Dagens mest intressanta travinslag var ändå värmningsskolan i lunchsändningen. Fredrik Widman hade dock svårt att riktigt leva upp till Torbjörn Jansson som tidigare undervisat om huvudlag och skor, kämpen Jansson gick verkligen igenom tv-rutan.

Kolla in dessa sändningar i efterhand på tv4.se för de intressanta kringreportagen.

För övrigt anser jag att Björn Goop ska uppmärksammas på tv-jippot Idrottsgalan.