Umeå IK tappar storstjärnor

Anna Sjöström lägger av – Malin Moström funderar

SPORTBLADET

Efter 67 A-landskamper och tio säsonger i Umeå IK är Anna Sjöström, 29, färdig med fotbollskarriären. SM-guldet med Umeå IK blev slutpunkten.

Samtidigt funderar lagkaptenen Malin Moström, 31, över framtiden.

Enligt ett pressmeddelande från UIK är det bristande motivation som gör att landslagsmittfältaren Anna Sjöström, som spelade i EM 2005, OS 2004 och VM 2003, lägger av.

– Vi har haft de aningarna en viss tid, så det kom inte som någon total överraskning, säger Umeå IK:s klubbdirektör Roland Arnqvist till TT.

Senast i slutet av den här veckan hoppas Arnqvist att stommen till nästa års trupp ska vara under kontrakt, men i dagsläget saknas flera tunga namn som fortfarande inte lämnat klartecken. Däribland finns stjärnorna Marta och Anne Mäkinen.

Där finns också landslagets kapten Malin Moström som funderar över sin framtid.

– Om Malin ska spela fotboll nästa år så är det UIK som gäller, säger Arnqvist.

– Men hon står och väljer lite över huruvida hon ska satsa på fotbollen eller inte.

TT: Det kan bli att hon lägger av?

– Så länge vi inte har fått bu eller bä, så länge vi inte har gjort klart med henne, så finns det ju en risk att hon slutar.

TT: Är du bekymrad över att flera stora namn kan försvinna?

– Nej. Vi har som ett långsiktigt mål att vara ett topplag i Europa. Vi har ett lag där ganska många spelare ligger runt 30-strecket, då blir en naturlig del i livet att man funderar på att gå vidare. Det är vi medvetna om, och därför pågår en föryngring.

– Men det finns många otroligt bra spelare som kan vara intressanta för UIK, samtidigt som klubben är ett väldigt starkt varumärke. Så jag sover ganska gott om nätterna.

Jakob Sillén/TT

ARTIKELN HANDLAR OM