Tung ligadebut för Magnus Hedman

”Jag hade nog inte tagit de tre målen för arton månader sedan heller”

Foto: VIASAT
SPORTBLADET

En straff, ett kanonskott och en studsande boll.

Det var inte lätt för Magnus Hedman att hålla nollan bakom Chelseas reservlag i matchen mot Watford.

3-1 slutade matchen till slut för Watford.

Reservlagsmatchen mot Watford är Magnus Hedmans riktiga tävlingsdebut i Chelsea.

Och efter bara 55 sekunder fick han göra en riktigt bra bra räddning när Watford hade en fin chans.

Speciellt mycket mer än så hände inte i den första halvleken. Med en kvart kvar gjorde Magnus ytterligare en räddning på ett närskott.

I andra halvlek blev det desto hetare om öronen för Hedman. Watford fick straff som slogs upp i det högra krysset medan Hedman chansade lågt till vänster. Med kvarten kvar fick Watford ett gyllene läge att avgöra i ett friläge framför mål - men istället kontrade Chelsea in kvitteringen och det fanns hopp att Magnus Hedmans tävlingsdebut åtminstone skulle sluta med poäng.

Inte mycket hjälp

Men bara minuten senare fick Watfords Anthony Mcnamee på ett jätteskott med en klockren yttersidaskruv som var helt otagbar för svensken.

Sista målet kom efter en ganska tilltrasslad situation i Chelseas målområde där Magnus Hedman ärligt talat inte fick mycket hjälp av hemmabackarna på Recreation grounds.

3-1 slutade matchen, ett resultat som trots allt inte kan läggas Hedman till last.

– Jag hade nog inte tagit de tre målen för arton månader sedan heller, sade Magnus efter matchen till Chelsea TV.

Han var givetvis missnöjd med att förlora, men tyckte att han själv kommit igång bättre sedan träningsmatchen mot Crystal Palace.

”Svåra förhållanden”

– Det var svåra förhållanden i dag. Jag tyckte att vi försökte spela fotboll, men det regnade, blåste och planen var ganska lerig. Jag antar att det inte var den roligaste matchen att titta på, sade Magnus Hedman.

Chelseas assisterande tränare Steve Clarke fanns på plats vid reservlagsmatchen och till Chelsea TV berättade han att Magnus Hedman var en av två spelare från dagens match som ska följa med till Tyskland och onsdagens CL-möte mot Werder-Bremen.

Men på tal om målvakter; I motståndarmålet stod Watfords legendariske Alec Chamberlain som 42 år ung gjorde en bra match.

Nio år äldre än Magnus Hedman...

Patrik Johansson, Robert Triches