Skellefteå fixade poängen på slutet

Slog Mora i förlängningen efter sen kvittering

SPORTBLADET

Skellefteå (TT)

Moras mål såg ut att bli det enda i bortamatchen mot Skellefteå.

Men strax före slutsignalen kvitterade Magnus Wernblom till 1–1. Och i förlängningen kunde Jimmie Eriksson göra segermålet.

– Det är aldrig för sent att ge upp, sade Skellefteåtränaren Per-Erik Johnsson och log.

Mora kom till elitseriematchen med en lång rad av sina bästa spelare på skadelistan.

Taktiken var glasklar. Efter 15 insläppta mål på de två senaste bortamatcherna gällde det att täta till bakåt mot ett Skellefteå i medvind.

Det lyckades i det längsta. Matchen stod länge och stampade på stället när Mora väntade in Skellefteå – som aldrig kom. Trögt, trubbigt och utan aggressivitet är Skellefteå inget bra elitserielag.

– Vi räknade med att Mora skulle spela tillknäppt. Tyvärr hade vi inte gasen i början så vi orkade lösa det, sade Perra Johnsson.

Men ”gasen” kom efter Moras 0–1 i slutet av den andra perioden.

Felaktig avblåsning

En felaktig icingavblåsning betydde tekning i Skellefteås zon. Och Skellefteåspelare som tappat både koncentration och markering är inga bra försvarsspelare. Det utnyttjade Teemu Elomo som bakifrån lirkade in Moras ledningsmål.

Mora såg starka ut och elitseriedebutanterna, de båda juniorerna Patrik Cedergren och Anders Danielsson, såg ut att få börja med en seger.

Då kom Skellefteå igång med sitt vanliga spel. De kämpade och slet, tacklade och åkte mer skridskor i varje byte än i båda de inledande perioderna tillsammans.

Ändå såg Moramålvakten Mikko Rämö ut att bli stor matchhjälte när han gång på gång stod emot attackerna. Ett par gånger ledde hans räddningar till kontringar mot ett vilt chansande hemmalag men Pavel Brendl lyckades inte göra mål trots två frilägen.

Då slog Magnus Wernblom till. Efter 18.16 i den tredje perioden kunde han slå in kvitteringen till 1–1.

Ingen tillfällighet

– Vi ger inte upp och till slut får vi det där målet. Det är ingen tillfällighet att det är Wernblom som gör det, sade Perra Johnsson.

Inte nog med det.

Skellefteås aggressivitet tog inte slut i förlängningen.

Och av det som såg ut att bli en förlustmatch kunde Jimmie Eriksson med sitt mål efter 3.49 fixa två poäng.

– Det här var riktigt tufft och hårt. Hoppas vi får tillbaka några av våra skadade spelare till nästa match, sade Moratränaren Harri Rindell.

Thomas Eriksson/TT