Visst, jag förstår att Viasat vill sälja

Läs Mattias Karlssons tv-krönika

SPORTBLADET

Efter tre veckor är det Champions League-vecka igen. Vid förra omgången gnällde jag lite på Viasats matchval. Alla matcher går såklart numera att se med lite jobb och pengar – men jag tyckte att valen i de stora Viasat-kanalerna var lite märkliga.

Den här gången har jag inte lika mycket att invända, men att valen i viss utsträckning kan vara subjektiva är uppenbart. Flera i min omgivning gnällde över att de inte kunde se matcherna de ville i går.

Det mest uppseendeväckande senast var i alla fall att Barcelona–Chelsea placerades i Viasat Sport 2 istället för Viasat Sport 1.

Enligt mina inkommande mejl var det däremot inte lika konstigt att FC Köpenhamn–Manchester United hade låg prioritering dagen efter. Jag tillhör enligt dem en minoritet som gillar att följa formen hos landslagsaktuella svenskar som Marcus Allbäck, Tobias Linderoth och Fredrik Berglund, och som tyckte det var intressant att kolla in dem mot ett formstarkt Manchester United. Må så vara, valen är subjektiva i så fall.

Självklart förstår jag att Viasat är ett kommersiellt företag som vill och måste sälja abonnemang, jag har fått bekräftat att det var av just den anledningen som Barcelona–Chelsea placerades i sportkanal nummer två istället för ett.

Problemet är ändå att det är på matcherna i de största kanalerna som fokus och satsning finns för kvällen. I går kväll fick Henrik Strömblad och Glenn Hysén kommentera Arsenal–Hamburg i Viasat Sport 2 från Stockholm, medan Åke Unger och Jonas Wirmola var på plats på Celtic–Manchetester United i Viasat Sport 1.

I dag finns Strömblad–Hysén i Milano när Inter–Sporting placerats i TV6.

Viasat Xtra-kanalerna hade jag inte tillgång till i går. I tablåerna stod det att Steaua Bukarest–Dynamo Kiev i Viasat Xtra 3 skulle ha ”rumänsk alternativt ukrainsk kommentator”.

Jag är osäker på om kommenterandet gett mig så mycket.

Vinnare Plus brukar jag inte se så mycket av på fredagskvällarna. Därför är jag tacksam för att jag numera kan se Erik Adielssons roliga och insiktsfulla V75-tips på atg.se på lördagarna.

ARTIKELN HANDLAR OM