Motala knäckte Boltic-Göta

”Jag skäms å hela föreningens vägnar”

SPORTBLADET

Karlstad (TT)

Två bandylag utan poäng möttes på Tingvalla i Karlstad med stukat självförtroende. Men efter seger 9–4 (3–3) åkte Motala hem med ett stärkt, Boltic-Göta med ett knäckt.

– Jag skäms å hela föreningens vägnar, säger BG-tränaren Richard Johansson.

Det syntes verkligen att det var två lag i poängnöd som möttes i den södra gruppens fjärde omgång. Men efter en jämn första halvlek, där Boltic-Göta var uppe i 3–1-ledning innan Motala kom tillbaka, så var det Motala som tog över allt spel i den andra. På nio minuter gjorde gästerna fyra mål och gick från 3–4 till 7–4.

Matchen slutade till slut med hela 9–4 och Motalas Jonas Eriksson stod för fyra mål.

– Skönt. Vi gnuggar på och trots att vi inte hade det bästa självförtroendet stressade vi aldrig, säger Eriksson.

Tränaren Håkan Rohlén var givetvis nöjd även han.

– Vi visste att det inte skulle bli lätt att vinna här på Tingvalla men att få göra det känns helt underbart, säger Rohlén.

– Vi gick runt på fler spelare och hade mer spets. Hos dem fick Jesper Bryngelson och Daniel Svedberg dra ett tungt lass.

Tack vare ett sponsorjippo kom hela 2198 åskådare till Tingvalla isstadion. Frågan är om de återvänder.

– Många jobbar för att få föreningen på fötter, jag skäms över den insats vi presterar, säger Richard Johansson.

Västerås och Hammarby har redan ryckt åt sig en klar ledning i södra allsvenskan. Båda lagen har full pott efter fyra omgångar. Västerås bortabesegrade Vetlanda med 5–3 och Hammarby utklassade Vänersborg hemma med 8–2. Richard Koch gjorde hat-trick i Hammarby.

Tabelltrean Villa-Lidköping vann också lätt hemma, 6–1 mot Örebro. Här var Jonas Gustafsson och Pär Gustafsson tvåmålsskyttar.

Omgångens utklassning kom i norr. Edsbyn spelade ut Falun hemma på Ön med hela 12–2. Joakim Hedqvist var målhungrigast av alla och satte fyra fullträffar.

Noterbart var att nykomlingen Tillberga tog sin första seger. Den skrevs till klara 8–4 och kom mot Ljusdal. Per Fosshaug gjorde två av hemmamålen.

Sandviken skuggar Edsbyn i toppen och har en match mindre spelad. Den fjärde segern av fyra möjliga kom borta mot Broberg, 5–2, Patrik Nilsson gjorde tre av stålmännens mål.

Bollnäs vann också borta, 5–3 mot Sirius och är trea i serien.

TT