...men Eguren stannar i Bajen

Skriver treårskontrakt i dagarna

SPORTBLADET

Sebastián Eguren, 25, spelar i Hammarby nästa säsong.

Bara detaljer återstår från en uppgörelse som innebär att Eguren är Hammarbys spelare tre år framöver.

- Vi är väldigt optimistiska, säger Bajens vd Henrik Appelqvist.

Henrik Appelqvist vill inte bekräfta Sportbladets uppgifter om ett genombrott i förhandlingarna med Eguren och Rosenborg.

Men källor uppger att bara detaljer nu återstår innan ett treårskontrakt är undertecknat.

- Målsättningen är att få det klart så fort som möjligt. Så fort som möjligt är i morgon (läs; i dag), säger Appelqvist.

Har gjort succé

Mittfältsmotorn från Rosenborg har varit utlånad till Hammarby under hösten och gjort stor succé - 13 matcher och fem mål.

Nu får Hammarby ta del av hans fotbollskunnande i ytterligare tre år. Lösningen innebär att Hammarby äger Eguren till hundra procent.

Sebastián Eguren ingår i den trupp som i dag möter Bröndby i Royal League.

Det gör även Petter Furuseth-Olsen och Fredrik Stoor som under gårdagen blev i praktiken klara för Stabaek respektive Rosenborg.

"Är tråkigt"

Pablo Pinones Arce finns däremot inte med. I går meddelade Hammarby att man drar tillbaka det nya kontraktsförslaget till Pablo.

- Det är tråkigt att vi inte kunnat få ett klart besked. Men vi kan inte vänta hur länge som helst på besked. Vi söker hela tiden alternativ till spelartruppen, men sökandet efter spelare går härmed in i en ny fas, säger Urban Rybrink, informationschef, till klubbens hemsida.

Robert Laul