Lista – veckans tio hetaste

SPORTBLADET

1. Hans Åhlund, Snowboard

Egna klädmärket ”Haze”, filmdelar hos tre olika bolag förra säsongen och en ny filmdel på gång med ”Pirate Movie Production” är Hans Åhlund minst sagt på gång. Med ett norrländskt lugn och en vilja av stål plöjer han räcken och hopp såväl i Umeå som i Montreal, Kanada. Hasse är känd för att göra trick på räcken som hans konkurrenter inte ens kan förklara. Räkna med att höra mer om Älvsbybon under vintern.

2. Le Boxx, Skateboard/Utställning

Nästa fredag, 1/12, är det öppningsvernissage på ”Le Boxx”, i Malmö. En utställning med några av de intressantaste svenska och utländska konstnärerna med rötter inom skatekulturen. Bland utsällarna märks legendaren Mark Gonzales. Klicka in på: www.bryggeriet.se/leboxx. Utställningen pågår 1/12–31/12.

3. Nicky Wieveg, Snowboard

För andra året i rad vann Sollentunagrabben Nicky Wieveg ”Pleasure Jam” i slopestyle på Dachstein-glaciären.

4. Roshambo, Snowboard

Några av världens bästa kvinnliga snowboardåkare besöker Stockholm tillsammans med sin nya film ”Roshambo” på fredag. Ta dig till Hard Rock Café runt 21.00 för att se tjejerna in action.

5. Jacob Wester, Skidor

Tillsammans med Jon pushar Jacob jibb-skidåkningen framåt varje säsong. Stor höjd och stil och är Jacobs signum.

6. Air&Style, Snowboard

En vecka kvar till årets upplaga av Air&Style. Startfältet ser ut att bli det bästa på flera år. Hampus Mosesson, Shaun White, Nicholas Müller, Travis Rice och Eero Ettala ska tävla om vem som blir kung i München.

7. Stina Jakobsson, Skidor

På berget är Stina kompromisslös när hon väljer sina lines. Emellanåt får grabbarna bredvid lugna henne så att laddet inte blir för friskt. Stina är en av svensk skidåknings klättrande stjärnor.

8. Kick Off, Vintersport

I helgen är det dags för den första av vinterns bräd- och skidtestarhelger. Så packa bilen och ta dig till Tandådalen och pröva lite nya lagg och brädor.

9. Hampus Mosesson, Snowboard

Delad förstaplats på bollkastningen hos ”Lilla Sportspegeln” kan bli hårt för framtida gäster att klå. Går det lika bra i München på Air&Style blir han svårslagen.

10. Malmö, Skateboard

Med minst två skateboardparker i världklass och ständigt nya projekt på gång är det inget snack om att Malmö är Sveriges intressantaste skateboardstad.

Anders Neuman ([email protected])

ARTIKELN HANDLAR OM