Mora höll undan mot Brynäs

Boork upprörd efter bortdömt mål

SPORTBLADET

Mora (TT)

Mora vann hemma mot Brynäs med 4–2. Säkra siffror, men hemmalaget darrade i slutperioden och det kunde blivit ännu mer spännande om inte Brynäs fått ett mål bortdömt.

– Vi var inte tillräckligt ödmjuka efter 4–0-målet, sade Moras doldis Anders Nilsson som tog steget in i rampljuset.

Moras Pavel Brendl tog in en poäng på Brynäs Nicklas Bäckström i poängligan när lagen möttes i Mora. Brendl krutade in 1–0 sedan Anders Nilsson snott pucken bakom Moramålet och frispelat Brendl.

– Jag såg att deras backar inte kom överens och högg direkt, sen såg jag Brendl komma i fint läge, sade Nilsson.

I början av andra perioden betalade Brendl tillbaka. Jobbade själv åt sig pucken och serverade Nilsson som i öppet läge satte pucken på samma ställe som Brendl.

– Jag kom direkt från avbytarbåset och det var bara att dra till, sade Nilsson.

Tredje målet för säsongen

Nilsson är ingen direkt poängmaskin i Moralaget. Han får spela mycket i fyra mot fem och gjorde nu sitt tredje mål för säsongen. Två poäng i samma match var det länge sedan han gjorde.

– Det har hänt, jag minns de flesta poäng jag gjort, sade han och skrattade nöjt.

Efter ytterligare två hemmamål, det fjärde åtta minuter in i sista perioden verkade matchen helt avgjord. Så var inte riktigt fallet.

Nilsson drog i sista perioden på sig en utvisning som Brynäs Tommy Sjödin utnyttjade och reducerade till 4–1, framspelad av Bäckström. Nicholas Angel gjorde 4–2 minuterna senare och knappa minuten efter Angels mål signalerade Brynäs för ett tredje mål. Brynässpelarna var övertygade om att pucken var i mål, efter videokoll friade domaren Ulf Rönnmark till Brynästränaren Leif Boorks förtret.

”Pucken var inne”

– Domaren sade efter matchen att pipan inte fungerade när han skulle blåsa för mål och våra killar såg att pucken var inne. Jag säger det inte som en bortförklaring, sade Boork.

Under videokollen fick Mora chansen att hämta andan och hade sedan inga problem att hålla undan.

– Den pausen behövde vi, sade Nilsson. Vi var inte tillräckligt ödmjuka i vårt spel samtidigt som Brynäs chansade vilt framåt. Det blev lite nervöst ett tag. Annars kändes det som vi hittat tillbaka till det spel vi ska spela med hög frenesi.

På lördag möter Mora Frölunda borta. Åtta poäng till Moras fördel skiljer lagen innan matchen.

Sune Karlsson/TT