Succétränaren stannar i Timrå

"Kenta" efter ny seger: Jag trivs fantastiskt bra i klubben

SPORTBLADET

Timrå Kent Johansson blir kvar i Timrå.

Klubben förhandlar just nu med sin succétränare om en sjätte säsong.

- Det stämmer. Jag trivs fantastiskt bra i klubben och är mycket intresserad av en fortsättning som tränare här, säger Kent "Kenta" Johansson.

Foto: bildbyrån
mot alla odds De flesta elitserietränare har bara varit i sin klubb en eller två säsonger. Enda undantaget förutom Pär Mårts - är Kenta Johansson.

Numera anses det nästan omöjligt för en tränare att stanna längre än tre år i samma klubb.

- Det där snacket förstår jag ingenting av, säger Kenta. Dels förändras trupperna mycket inför varje säsong, dels har vi i Timrå redan nu stommen klar för nästa säsong. Bland annat därför ser jag det som ytterst intressant att fortsätta mitt jobb i klubben.

Kent Johansson är enormt populär i Timrå. Han får alla spelare att dra åt samma håll och att alltid ge allt för laget.

- Ja, jag har då aldrig varit med om någon liknande sammanhållning i ett lag jag spelat i, säger Timrås stjärna Jonahan Hedström.

Serien inte viktig

Förra säsongen blev ett misslyckande i Timrå då man inte ens tog sig till slutspel. Den här säsongen har man dock radat upp framgång på framgång och i 22 omgångar har man varit serieledare.

- Om vi vinner serien eller inte spelar mindre roll. Men jag känner att det är något stort på gång med det här gänget. Vi har klarat vår svåra skadeperiod bra så här långt och i långa loppet kan vi ha en fördel, säger Kenta.

En räddning för Timrå kan vara att förbundskaptenen Bengt-Åke Gustafsson låter alla landslagsspelare i klubben vila under turneringen i december i Moskva.

Matchats för mycket

I går saknade man återigen sju ordinarie spelare. Ingen av dessa är åter förrän tidigast i mitten av nästa vecka.

Kenta Johansson har från visst håll fått kritik i höst för att han matchat vissa spelare för mycket, bland annat unge backen Anton Strålman.

- Det verkar som om vissa journalister fått hybris när de nu får ta del av speltider som i NHL, säger Kenta. Klart som sjutton att man ska matcha de bästa spelarna extra mycket, speciellt då man har många skador.

- Samma journalister använder ord som fantastiskt, läckert och positivt när exempelvis Nicklas Lidström spelar 35 minuter i Detroit, säger Kenta. Den speltiden imponerar inte på mig med tanke på att det alltid är fyra reklamavbrott i varje period.

Hasse Andersson