För mycket öken i Asian Games

SPORTBLADET

Eurosport är inte bara bredd, det kan vara djup också. Som vid Afrikanska mästerskapen, Tour de France och US open.

Asian games i Qatar är intressant med tanke på vad som komma ska – OS i Peking 2008.

Mästerskapen har smugit i gång med herrarnas fotbollsturnering. Eftersom jag kan tycka om att halvligga i en grässluttning och kolla in djungelfotboll i division 5 här hemma, så såg jag gärna på Qatar–Jordanien i går kväll också.

Mats Larsson kommenterade från Stockholm. Att göra det ensam är inte det lättaste, det är inte alla som klarar refererande och analys samtidigt på samma sätt som Chris Härenstam, Jesper Hussfelt och Johan Edlund.

Något större förberedelsearbete verkade heller inte Euro­sportmedarbetaren gjort. Kommenterandet bestod mest av refererande av händelserna på planen kryddat svagt med hårdfakta från truppstatistiken. Inga bakomliggande storys om spelarna, Asian games eller länderna.

Nog krävs det mer för att skapa ett större och bredare intresse. Det blev för platt, inget djup. För mycket öken, helt enkelt.

Radiosporten kan vara

helt okej när det gäller bevakningen av trav. Till skillnad från Tv-sporten tar man hänsyn till det breda intresset.

I serien 24 timmar sänder man i kväll 15 minuter med Björn Goop, efter att reportern Martin Marhlo följt honom under ? eh, 48 timmar, i förra veckan.

Tidigare har Vinnare V75 i TV4 satt ­kamera på guldhjälmen, utan att Sveriges vinstrikaste kusk vunnit något. Efter sju lopp på Åby i torsdags med mikrofon på sig och utan seger slet skrockfulle Goop Jr av sig radioutrustningen och åkte ut och vann lopp åtta och tio.

Även om Björn Goop är känd för sin självbehärskning ska det bli spännande att höra vad Radiosporten fick ut av försöket.

Inslaget känns också vältajmat. I morgon gör Conny Nobell comeback på Åby inför Prix d’Amerique.

Jag håller med

kollega Frank Östergren. Det skulle vara intressant att ­höra den typen av diskussion som Micke Nybrink och Thomas Nilsson/Lennart Forsgren har i Vinnare V64 på onsdagar i andra sportprogram i tv.

Utan att det blir så konstruerat som när Paolo Roberto härjade i Sportspegeln.

Mattias Karlsson