I år handlar det bara om två personer – den sämste och den bäste

1 av 2
”Den sämste” Rex Grossman Quarterback – Chicago Bears
SPORTBLADET

NEW YORK

Det kan se ut som att två lag gör upp i Miami i natt.

Men egentligen handlar det om den bäste quarterback som aldrig spelat Super Bowl – mot den sämste som någonsin gjort det.

Indianapolis Colts och Chicago Bears har sammanlagt 46 man vardera i sina respektive laguppställningar.

Men att döma av fokuseringen i amerikanska media får 90 av dem finna sig i statistroller när Super Bowl nummer 41 avgörs i natt .

Det handlar bara om två män. Lagens quarterbacks – Peyton Manning i Indianapolis och Rex Grossman i Chicago.

Manning kallas ”den bäste quarterback som aldrig spelat en Super bowl”, medan Grossman – aningen mindre smickrande – beskrivs som ”den sämste quarterback som någonsin spelat Super bowl”.

Manning, som kommer från en familj där praktiskt taget varje medlem är en framstående QB, har länge betraktats som en av NFL-ligans mest begåvade stjärnor och sitter på en lång rad rekord av olika slag.

En grym försvarsspelare

– Vi vet hur Manning ska tas, hotade Chicago försvarsbjässe Brian Urlacher tidigare i veckan...

För Rex Grossman är förutsättningarna de rakt motsatta. Han får leva med uppfattningen att Bears inte gått hela vägen tack vare honom – utan trots honom.

– Vi har killar på planen som kan se till att han tappar bollen varje gång, sa Colts cornerback Nick Harper till New York Post i fredags.

Samtidigt är Colts-spelarna medvetna om att 26-årige Grossmans tidvisa brister kompenserats av ett försvarsspel gjutet i Chicagostål.

Som Peyton Manning, lätt oroad, uttryckte det i USA Today för några dagar sedan:

– Jag kan inte säga att jag direkt gillade det jag såg när Bears gav New Orleans Saints så mycket problem i NFC-finalen...

Bra offensiv säljer biljetter – bra defensiv vinner mästerskap.

Per Bjurman