Pernilla Wiberg: Helt suverän vinnarskalle

Stig Strand: En jättestor befrielse för henne

SPORTBLADET

Pernilla Wiberg är lyrisk över Anja Pärsons superåk i Åre:

– Hon har en helt suverän vinnarskalle. Nu blir hon jättefarlig i störtloppet och i kombinationen, säger hon till Aftonbladet.se.

Pernilla Wiberg hade på känn att Anja skulle göra en storartad uppryckning och knipa segern:

– Jag hade henne på vinnarplatsen i vår interna tippning på Tv-sporten. Så nu får jag lite extra poäng, säger hon och skrattar.

Idag visade Anja att hon tillhör den absoluta toppen - återigen.

– Hon har visat under säsongen att det är super-G och störtlopp hon är bäst i. Åkningen har stämt, men sen är det olika saker som inte gått helt bra. Nu kom alla bitarna på plats. Kul att se att hon blev väldigt rörd av att ta medalj, säger Pernilla Wiberg.

Hon tror att draget att avstå tävlingarna i San Sicario kan ha bidragit till hennes nya formtopp.

– Det var helt klart en vinst att hon inte åkte till San Sicario, säger Pernilla Wiberg.

Vad tror du om återstående tävlingar?

– Hon blir jättefarlig i störtloppet och i kombinationen, jag har henne på pallen i störtloppet. Jag hade satt två medaljer på henne innan VM, nu få vi ser hur det går, säger Pernilla Wiberg.

"Jättestor befrielse"

Gamla skidesset Stig Strand stämmer in i hyllningskören:

– Det var helt otroligt, men absolut inte oväntat. Jag hade tippat henne på förstaplatsen, säger han till Aftonbladet.se.

Vad säger du om hennes åk?

– Det var väldigt väl genomfört, med stort hjärta. Det var en stor insats, men hon har åkt bra i fartgrenarna i vinter så det var inte oväntat, säger Stig Strand.

Hur gjorde hon för komma tillbaka så starkt idag?

– Det hon gjorde rätt var att lämna San Sicario. Man glömmer bort att hon varit skadad och inte kunnat träna ordentligt. Jag tror det var en jättestor befrielse för henne att vinna idag.

Vad tror du om de återstående grenarna?

– Jag tror hon blir farlig i störtloppet och i storslalom. Men hon blir farlig i alla grenarna, så är det. Sen om det blir guld är en annan sak, säger Stig Strand.

David Nannini Nilsson

ARTIKELN HANDLAR OM