VM-spelare polisanmäld för misshandel

Förbundskaptenen: ”Jag hade ingen aning”

SPORTBLADET

Elitidrottsmannen är uttagen till VM i sin sport.

Samtidigt riskerar han fängelse för att ha misshandlat sin före detta sambo.

– Jaså? Det här kände jag inte till, säger förbundskaptenen i sporten mannen tillhör till sportbladet.se.

Elitidrottsmannen polisanmäldes i början av januari. I förhören, som Värmlands Folkblad tagit del av, berättar mannens före detta sambo hur hon misshandlades regelbundet under ett års tid.

Enligt kvinnan ska elitidrottsmannnen vid ett tillfälle tagit strypgrepp kring hennes hals så att det svartnade för ögonen. Mannen ska vid ett annat tillfälle kastat en ståltermos i hennes huvud.

I juni förra året ryckte elitidrottsmannen sönder kvinnans tröja och knuffade henne så att hon föll i golvet.

Enligt VF anklagas elitidrottsmannen dessutom för att ha kränkt kvinnan och bland annat kallat henne hora och subba. Han ska även ha skickat en penisatrapp till henne i julklapp.

Ålagd besöksförbud

Allt detta fick till slut kvinnan att polisanmäla elitidrottsmannen, något som lett till att han fått besöksförbud. Enligt VF kommer åklagaren förmodligen att väcka åtal inom en snar framtid.

Elitidrottsmannen är uttagen till kommande VM i sin sport. Men när sportbladet.se informerar förbundskaptenen i det förbund mannen är aktiv i har han ingen aning om vad som hänt.

– Jag känner inte till det du berättar, det är helt nytt för mig. Jag måste få veta omständigheterna innan jag uttalar mig, säger förbundskaptenen.

”Låter inget roligt”

– Men det låter inget roligt. Jag hoppas för hans del, och för kopplingen till sporten, att det du berättar inte överensstämmer med sanningen.

Påverkar det här kommande VM-deltagande?

– Det kan jag inte uttala mig om i nuläget. Men det jag gör nu är att ta kontakt med honom och fråga hur han ser på saken.

Emil Karlsson

ARTIKELN HANDLAR OM