Lasta inte ”Isak” för chockstarten

Oflyt – och ett slappt ofokuserat försvar

SPORTBLADET

MANCHESTER. Hur var det nu hon sjöng den där lilla tjejen i Hylands Hörna en gång i tiden:

”Ge mej fyra minuter (och 20 ampere), ska ni se att jag är inom kort populär”.

Andreas Isaksson fick fyra minuter och tre sekunder innan det small.

Populär?

Njaa, juryn sammanträder fortfarande.

En smula absurt att sitta i Old Traffords pressrum efter att ha sett United besegra Charlton (2–0) och skåda Manchester City på tv – och höra de hånfulla skratten från Uniteds personal när City åkte på ett baklängesmål efter drygt fyra minuter.

Det måste naturligtvis ha varit en mardröm för Andreas Isaksson, som fick starta i Premier League för första gången.

Här fick han äntligen chansen att visa managern Stuart Pearce att han borde vara förstekeeper... och så gör Portsmouth 1–0 direkt.

Oflyt är bara förnamnet.

Inte en chans att reagera

Målet var en kanon av Mendes, inte mycket att göra åt eftersom Isaksson var skymd av en skog av spelare i skottögonblicket och inte hade en chans att reagera i tid.

Vad man möjligen kan fundera över är utboxningen strax innan, den som borde gått åt sidan men som hamnade mitt i planen, rakt i famnen på Mendes.

Nå, efter flera riktigt bra räddningar (LuaLuas luriga markskott i första halvlek och den ruskiga reflexparaden i 65:e minuten, till exempel) tyckte jag ändå Andreas Isaksson klarade sina första hela 90 minuter i ligan med mer än godkänt, närmare fyra plus än tre.

City höll också 1–1 och tycktes ha läget under kontroll när ”Pompeys” inhoppare Kanu slog till, med mindre än tio minuter kvar, och gjorde segermålet.

Isaksson kan inte lastas för det, däremot ett slappt och ovaksamt City-försvar i övrigt.

Grejen är ju som alltid att en förlorande målvakt sällan får beröm, Isak har nu dykt upp i tre Premier League-matcher och torskat samtliga.

Rooney vaknade – med Henke

Jag har en viss aning om att Stuart Pearce kanske kommer att förpassa svensken till avbytarbänken igen så fort Nicky Weaver är skadefri.

Och om vi nu talar om bänken så var det alltså där Henrik Larsson fick börja i går, eftersom manager Ferguson ville ge Louis Saha en match från start.

Men det blev samma grej som mot Watford hemma:

Henke kom in med en knapp halvtimme kvar och drog omedelbart igång ett högre tempo i Uniteds anfallsspel, hans one-touch-samarbete med Wayne Rooney var briljant och svensken var också direkt inblandad i 2–0-målet. Det tycktes som om Rooney vaknade till liv och tyckte det var roligare att spela med Henke på planen.

Henke såg väldigt bra ut igen, han är helt klart i kanonform i det United som har ett fortsatt grepp om ligan. 10-0 på de tre senaste ligamatcherna – och klar seger i går utan såna som Ronaldo och Carrick i truppen.

Chelsea jagar vidare, sex poäng efter United, och tog åtminstone in ett mål i går efter 3-0 mot Middlesbrough. Två frisparksmål av Drogba, som därmed ryckte ifrån Ronaldo i skytteligan.

Liverpool tappade tre till synes onödiga poäng mot Newcastle borta (2–1), eftersom Pool skapade flera feta chanser i första halvlek. Sympatipoäng dock till Newcastles glöd, och framför allt till Babayaro. Dagen innan match avled hans lillebror i tbc, ändå spelade han matchen och gjorde en stor insats. Managern Glenn Roeder grät när han hyllade Babayaro efteråt.

West Ham... vad är det som händer?

Managern Alan Curbishley är inte direkt nån succé och får kanske betala priset för sin ledarstil. Han talar knappt med spelarna, sätter bara upp lappar på en tavla. Torsk mot Watford hemma, 0–1, är riktigt uselt.

Reading, däremot, är hot as hell. Nykomlinmgen bara vinner och vinner, och efter 2–0 mot Mellbergs Aston Villa är gänget uppe och nosar på en Champions League-plats.

Till sist:

Gamla fina Leeds skakas av en jätteskandal i divisionen under. Managern Dennis Wise har avslöjat att en av lagets spelare släppt Leeds laguppställning till motståndarna Crystal Palace före matchen och säger att ”det har hänt tidigare också”. Spelaren i fråga är nu, enligt Wise, avstängd från Leeds på livstid. Mer att vänta i den affären.