Senaste veckans notiser

SPORTBLADET

Unitedmatch vållar problem i Asien

Manchester Uniteds Asienturné i sommar har stött på stora problem och FIFA tillsammans med Asiatiska fotbollsunionen vill stoppa Uniteds resplaner.

Anledningen - Asian Cup spelas mellan den 7 och 29 juli och Uniteds besök väntas ta fokus från turneringen.

Malaysias fotbollsförbund planerar dock att fullfölja planerna på en United match den 27 juli och har nu vänt sig till Malaysias regering för stöd.

(AP/Sportmagasinet)

Skidskytte i mörker

Två av tävlingarna vid nästa års skidskytte-VM i Östersund kommer att köras på kvällstid.

– Åkarna vill att det ska vara mycket folk som följer tävlingarna, och det kommer ju fler om det är kvällstid, säger VM-organisationens sportchef Gun Fahlander till Sveriges Television.

Enligt planerna blir det herrarnas och damernas distanslopp som körs i el- i stället för dagsljus.

(TT)

Freddie – drottningens favorit

Det är klass på Fredrik "Freddie" Ljungbergs beundrare.

I veckan avslöjades att den brittiska drottningen Elizabeth II är Arsenalsupporter.

– Drottningen följer fotbollen. Hon verkade definitivt veta vem jag var när vi talade med varandra, berättade Arsenalbacken Cesc Fabregas för spansk radio efter ett möte med Elizabeth.

Drottningen ska ha varit missnöjd med att hon på grund av en ryggskada inte kunde inviga Arsenals nya hemmaplan Emirates Stadium i höstas.

Catanias fans tillbaka

Efter att ha varit avstängda sedan den andra februari då polismannen Filippo Raciti dödades i samband med kravaller vid Sicilienderbyt Catania–Palermo så får nu Catanias fans gå på fotboll igen.

En domstol i Catania tog beslutet att låta klubbens fans få gå på lagets hemmamatcher igen. Hemmamatcherna som dock fortfarande ska spelas på neutral plan då deras egen stadio inte klarar av de nya "anit-vålds föreskrifterna". (TT-Sportmagasinet)

Sprang maraton i rymden

Astronauten Sunita Williams skickades upp till rymdstationen ISS tillsammans med svensken Christer Fuglesang i december. I går sprang hon Boston maraton – i rymden.

Williams spände fast sig med gummiband i rymdstationens löpmaskin och började springa samtidigt som loppet startade nere på jorden. Hon följde loppet på en dataskärm och sprang de drygt 42 kilometerna på fyra timmar och 24 minuter. Samtidigt färdades hon minst två varv runt jorden i en hastighet av åtta kilometer i sekunden. (TT-Sportmagasinet)

ARTIKELN HANDLAR OM