"Min tröja brevid Myllys? Aldrig!"

Gry Forsell om kärleken till Luleå Hockey

Foto: Börje Thuresson
SPORTBLADET

Fint ska det va’.

Först ärad som hederssupporter — sen hyllad av en fullsatt arena med Roger Åkerström i spetsen.

Gry Forssell ler åt minnet.

— Det var otroligt kul. Jag var jättemallig.

Forsell – 2.

Gry har all anledning att vara stolt över den ryggtavla som möter åskådarna någonstans i Luleås hemmaarena. Hon har inte full koll på var tröjan hänger efter ombyggnaden, men minnet över hur hon fick den finns kvar.

– Det var fullsatt och jag kom ut på isen och tog emot tröjan av Roger Åkerström. Det var stort, säger Gry Forssell.

Stort kan vara ett litet ord. Hyllad av knappt sextusen personer och som tröjutdelare en legendar – elitseriens mesta med över 900 matcher bakom sig.

Det måste ha varit grymt.

– Absolut. Men sedan hängde de min tröja bredvid Myllys och då sa jag åt dem att hänga den någon annanstans. Den kan ju inte hänga i närheten av honom. Vem fan är Forssell i det sammanhanget?

Gry skrattar. Att jämföra sig med Jarmo Myllys lär vara svårt för de flesta, några få undantagna. Men i sammanhanget är det också få som kan jämföra sig med Gry. Listan över Luleås heders­supportrar är nämligen kort. Tomas Fogdö har ettan, E-Type trean och regissören Kjell Sundvall fyran.

Är det bara hockey som gäller?

– Nej, basket och speedway också. Jag är ju uppvuxen i Luleå och Plannja har alltid varit framgångsrikt. Sen har vi Getingarna i Stockholm – de är lite underdogs och det gillar vi.

Ingen fotboll?

– Nej, jag är totalt ointresserad. Du vet, vi har ingen fotbollshistoria. Men jag är inget fanatiskt fan i hockey eller basket heller. Jag är supporter på ett sunt sätt och har koll på hobbynivå. Inte som en del killar som nördar loss totalt.

Så hur mycket idrott går du på?

– Jag ser jättefå matcher just nu; jag skulle vilja se mer. Men här i Stockholm är det inte lika roligt, för här måste man vara så jäkla engagerad. I Luleå är det mer att man tar en fika och ser en match. Det var lite synd att Djurgården inte lyckades ta sig till slutspel men samtidigt är det rätt åt dem.

Johan Linderstam

ARTIKELN HANDLAR OM