Sportbladet.se:s Marcus Leifby rapporterar direkt från Idrottsgalan

SPORTBLADET

Vilka kommer först till röda mattan och Globen?

Hur är rookien Charlotta Kalla klädd?

Ser galaveteranen Anja Pärson nervös ut?

Kommer Zlatan Ibrahimovic eller Sanna Kallur få Jerringpriset 22.15?

Sportbladets reporter Marcus Leifby finns på plats i Globen och rapporterar direkt från Idrottsgalan – från röda mattan innan festen och fram till det att kamerorna släckts.

Häng med hela kvällen!

Foto: PETHER ENGSTRÖM
Sportbladets webreporter Marcus Leifby.

23.30 Vilket race. Jakt på Zlatan och inte ensam om man säger så. Sedan mingel och jakt på Settman. Fick tag på karln till slut och ni kan strax läsa en liten text om hans tyck och tänk om sin insatts. Ni, läsare, har gett honom toppbetyg i vår omröstning. Jag håller med. Jag gillar Peter (och det har ingenting att göra med att hans fru är min chef). Spontan, trevlig och rolig kille. Nu fortsätter stjärnorna på efterfest – förmodligen inne i stan på någon kändiskrog. Några hänger kvar i Globens Anexet ett tag. Jag? Jag vet inte riktigt var jag ska ta vägen. Upp till redaktionen? Eller ut på stan? Borde kört en omröstning på det också. Vi stänger bloggen medan jag funderar. Tack för en trevlig kväll allesammans och vad roligt att höra av många av er. Chefen kommer inte skaka fram någon ny telefon men marknadsavdelningen har lovat att kliva in. Om det blir så får ni förmodligen läsa på en blogg nära er inom överskådlig framtid. Nu blir jag utkastad från pressrummet också. Vi hörs!!

22.21 Ni tycker tydligen att Peter Settman är grym i sin galapremiär. Över fyra i betyg i vår omröstning. Jag håller med. Han har gjort det bra. Lagom skämtsam och tramsig ton – rolig men ändå proffsig. Jag ska framföra er synpunkt om en liten stund när jag träffar Peter.

22.17 Jag måste röra mig ner för att få lite snack med Zlatan, Jerringpris-vinnaren. Om det nu blir han men det är vi ju säkra på. Plats fyra: Carolina Klüft. Vi hörs snart.

22.15 Telefonslussarna är stängda. Det är klart. Sluta ring nu!! Inte en spänn till ner i Svanbergs ficka. Plats fem: Mattias Ekström, DTM.

22.12 Dansparet Andreas Berg och Jessica Lennartsson vinner Sportspegelns pris för sitt VM-guld i... jag tror det var Boogie woogie. Andreas riktar ett stort tack till TV-sporten som ”fått fram dansen i media”... han avslutar med att säga ”ja.. njae... ja... jo...”. Jessica kliver in och räddar upp. Grattis firma Berg/Lennartsson!

22.09 Dags för Sportspegelns pris. Wolfgang Pichler vann förra året. Var det då han lyfte upp Anna Carin Olofsson och glaffsade något som ”era tjejer är fantastiska” på tysk-svensk-engelska? Kanske. Nu ser priset gå ut till några dansare... återkommer med namn, adress och telefonnummer till vinnarna.

22.06 Nytt uppträdande och återigen missar jag vem artisten är. Borde jag känna igen henne också? Kollar väl för lite på Lets Dance och Så ska det låta. Lite tryck den här gången i alla fall. Artisten, vi kallar henne för Sveriges svar på Tina Turner (jag vet, den var dålig men hade bråttom att komma på något), drar igång Gloria Gaynors I will survive... och fortsätter med några andra låtar. Ett form av Studio 54-medley. Svårt att inte tycka om. Är Björn Borg här så lär han inte sitta still.

22.04 Anja Pärson uppe på scen igen. Eller är det en repris? Hon säger ungefär samma saker som under hennes tre tidigare besök där uppe. Ja fan. Det var en repris.

21.58 1 391 000 000 kronor. Så mycket får Karin Mattsson och RF sätta sprätt på nästa år. Svenska Spel som bjussar. ”Pengarna kommer väl till nytta”, säger Mattsson. Det hoppas vi. I morgon kommer RF sätta sig på ett möte tidigt och dela upp pengarna... ”Okej, Gotlands motocross klubb... ska vi ge dom 34 000? Ja det gör vi”… ”Hur mycket har vi kvar då?”... ”Mycket”. ”Okej, då bjussar vi Stefan Holm på ett par större shorts”...

21.55 Vi närmar oss Jerring-priset. Jag tror Zlatan tar hem det. Varenda unge i och norr om Rosengård har ringt upp alla ören på sina Comviq-kontantkort. Anja Pärson plockar hem sitt andra pris för kvällen. Årets kvinnliga idrottare. Hon snyftar och är hur glad som helst. Grattis Anja!

21.53 Anne mejlar. ”Den mycket charmiga och vackra och framförallt proffsiga blonda kvinnan är Malena Ernman, internationellt känd operasångerska, borde tillhöra allmänbildningen... Heja Marcus!”. Tack för hjälpen Anne. Nu vet jag. Kände ju givetvis igen henne och visst kan hon vara charmig. Men kanske inte under det här uppträdandet.

21.49 Kollega Karin var inte alls nöjd med den blonda operatjejens framträdande tidigare. Man ska inte svära i Acapella, säger hon. Jag håller med. Framträdandet sög faktiskt. Nu är det komikern Johan Rheborg tur att underhålla. Hyfsat roligt men absolut ingen skrattfest.

21.45 Galan direktsänds även i radion - så klart. Det är ju Radiosporten som delar ut kvällens finaste pris. Kommentatorerna Lasse Granqvist och Tommy Åström sitter precis bakom mig. En ruta emellan. Därav den dålig bilden. Radiosporten-gänget är ju för övrigt helt grymma. Jag passar på att leverera min topp3-lista över Radiosportare...

1. Lasse Granqvist – Behöver jag motivera?

2. Dag Malmqvist – Träffade jag i Belfast. Glimten i ögat och äger en cool hatt.

3. Christian Olsson – snabb, rapp och rolig kommentator.

21.41 Kvällens längsta tal. Och folk står fortfarande upp. Fem minuter senare är Sven Tumba klar. Han avslutar med en reklam-kupp. ”Gå in på min hemsida... sventumba.se”, säger han och studsar... hrmm.. går av scenen.

21.35 Sven Tumba beskriver hela sitt liv som en lång match. ”Och matchen är inte slut. Det här priset är ett av de absolut finaste priser en människa kan få”, säger Tumba innan han darrar på rösten och snyftar till. Han applåderas. Vilken kille! Priset som han fick var Idrottsakademins Hederspris. ”Min sista viktiga match återstår. Jag ska försöka se till att barn runt om i världen ska få en bra start i livet”. Tumba smygkollar i sina papper och säger ”ni kan applådera under tiden om ni vill”.

21.30 Några som mejlar är förbannade på SVT som inte redovisar vilka telefonnummer tittarna ska ringa och rösta på med jämna mellanrum. En detalj man givetvis borde tänkt på. Hela idén om att folket ska rösta fram vinnaren faller ju ganska platt om ni där ute inte vet vilket nummer ni ska ringa. Om jag inte minns helt fel så rasade växeln samman på kvällen.

21.28 Pigga kollegor hör av sig. Zlatan sa ju ”2007 var ett viktigt år för mig. Jag fick min första son.... ” Eh. Nej! Du fick din första son i september 2006, Zlatan. Lätt hänt att det flyter ihop. Han har ju en son till på g.

21.25 En blond tjej (missade vem det var) gör något form av framträdande. Hejarramsor i falsett och operatappning. Tinnitus-varning.

21.23 Anders Pärson vinner pris som Årets ledare. Man blir ju knäsvag... (glimten i ögat Anders, glimten i ögat).

21.18 Dags för en ny anekdot. Nu är det min tur. När jag var på Fotbollsgalan i fjol träffade jag Svennis ensam i korridoren utanför presscentrat. Sven-Göran var på väg tillbaka till bordet efter ett toalettbesök när jag ropade på honom.

– Svennis!

Han stannade upp, vände om och kom fram, skakade hand... varpå följande dialog rullade.

– (jag) Hej Svennis. Marcus på Sportbladet.

– (Svennis) Hej.

– (Jag) Kul att se dig.

– (Svennis) Jo.

– (Jag) Du ser pigg ut.

– (Svennis) Jo tack, jag mår bra.

– (Jag) Hinner du snacka en stund?

– (Svennis) Nej du, jag måste tyvärr kila. Jag ska dela ut ett pris strax. Men jag kommer upp sen, då kan vi prata mer.

Svennis kom faktiskt upp till pressrummet lite senare men en kollega slog sig fram bland alla reportrar och haffade värmlänningen. När jag tänker tillbaka på vår ”dejt” så är det faktiskt just hans fräschhet jag minns. Det låter säkert helt jävla sjukt men så är det. Han var brunbränd och fin. Mjuk i hyn. Luktade gott. Jag borde givetvis frågat om han hade något jobb på gång men det första jag fick ur mig var ”du ser pigg ut”. Och jag är fortfarande kvar på Sportbladet....

21.15 Zlatan Ibrahimovic vinner pris som Årets manlige idrottare. Han ser sjukt nöjd ut och det ska han vara. Stående ovationer så klart och kvällens högsta jubel. ”Det är det gamla vanligt. Jag tackar min familj och alla som hjälpt mig 2007. Det var ett viktigt år för mig. Jag fick min första son och jag har utvecklats. Jag hoppas jag kan fortsätta med det under 2008. Stort tack till alla som utsett mig till vinnare”. Bra jobb Zlatan! Du löste det bra. Stort att han är här. Och skönt att se att han ser ut att trivas. För två år sedan hade han inte ens funderat på att åka hit.

21.10 Kollega Karlsson mejlar information om att Anders Olsson kommer från Hagfors. Tack för det.

21.07 Anders Olsson vinner pris som Årets idrottare med funktionshinder. Skön story. När Olsson låg inlagd på sjukhus för ett tag sedan kom läkaren in och tittade på honom. Sen sa läkaren ”Du har inte funderat på att börja träna någongång?”. Anders Olsson har vunnit två VM-guld, ett VM-silver och satt sex världsrekord.

21.05 Mårthen mejlar och har listat ut vad Ian Duncan sysslar med. Ian Duncan är en kenyansk rallyförare. Hur oväntat var inte det? Nu vet ni. Mårthen – vart ska jag skicka den finska pinnen?

20.59 Sulevi mejlar. ”Du ser ut att vara i god form. Är du i lika god form om 15 år?”. Högst tveksamt. Börjar redan få lite ont i ryggen och jag ser förbannat dåligt. Som ”rosa-krigare” på Aftonbladet är man uppkopplad dygnet runt och har deadline varje sekund. Vi får se hur länge jag hänger i. Ett tag till lovar jag.

20.58 Chefen mejlar och ber mig censurera lite alá Pravda. Jag gjorde tydligen ett litet övertramp tidigare när jag skrev att JO såg nykter ut men... ja. Ursäkta mig!

20.55 Björn Eriksson från Skidskytteförbundet tar emot priset. Minns ni 2006? Då tog samme man emot Anna Carin Olofsssons pris för Årets kvinnliga idrottare. Den förre rikspolischefen gick loss ordentligt i sitt tal (läs blev galen). Män i vita rockar tillkallades. Björn Eriksson. Tidigare rikspolischef alltså. Havererade PKK-spår kanske inte är så konstigt ändå om man tänker efter. Även om inte Eriksson var ansvarig för just det.

20.54 Skidskyttelandslaget, det mixade, vinner. Och oj oj oj.. Håll i er!!! BJÖRN ERIKSSON är på väg upp till scenen.

20.51 Bengan Johansson, den legendariske handbollsförbundskaptenen, ska dela ut pris och drar en gammal anekdot. Den är inte bara gammal. Den är lång också. Och där kom knorren. Jaha, okej. Någon skrattade. Jag hängde inte riktigt med. Nu delas priset till Årets lag ut.

20.49 Förlåt Jerry. Kom tillbaka, snälla. Tar tillbaka allt jag sagt. Firma Johnsson/Häggqvist gjorde väl ingen glad? Varför Idrottsgalan? Varför? Varför ta risken... Jag hade haft full förståelse om Zlatan hade lämnat galan under det här framträdandet.

20.46 Andreas Johnsson och Carola Häggqvist uppträder. Var är Jerry Williams? Williams har uppträtt på galan två gånger under de senaste sex åren. 2001 och 2005. Är inte det lite märkligt ändå? Har han varit så pass het eller har han kört ”Did I tell you” varenda gång? Okej. Till alla er Jerry Willams-freak där ute. Jag bjussar på den här!

20.44 Carolina Klüft har stått för Årets prestation. VM-guld i Osaka. Känns väl rätt i konkurrens med Therese Alshammar, Patrik Järbyn (??????) och Mustafa Mohamed.

20.42 Några mejlar och är inte helt nöjda med Greder Duncan. Hade det varit bättre med Duncan Ferguson, den skottske fotbollsspelaren kanske? Eller Ian Duncan? Den som först gissar rätt på vad Ian Duncan pysslar eller pysslade med vinner en finsk pinne från Idrottsgalan. Ian Duncan?

20.38 Dags för Årets prestation. Thomas Ravelli delar ut priset. Precis som vanligt vid den här typen av galor finns det några fenomen som alltid återkommer. Till exempel:

Thomas Ravelli ska alltid berätta om VM-bronset 1994.

Robert Gustavsson är alltid med.

Någon av Orup, Jerry Williams, Wilmer X, Orup, Peter Jöback, Pernilla Wahlgren och Lisa Nilsson uppträder alltid.

Telefonväxeln havererar och svenska folket kan inte rösta.

Stefan Edberg ser inte en dag äldre ut än när han vann Wimbledon 1990.

20.35 Finalisterna till Jerring-priset presenteras. Sanna Kallur. Zlatan Ibrahimovic. Anja Pärson. Carolina Klüft. Och Mattias Ekström. Där har ni kvintetten som gör upp om priset.

20.28 Anders mejlar och undrar om jag är en mediabluff. På bilderna nedan har jag vit skjorta och slips. Inte fluga. Anders tycker jag ser ut som ”en dålig Aschberg-kopia”. Anledningen är enkel. Jag har bytt om till något bekvämare så att jag kan röra mig fritt, lätt och spänstigt här i Globen. Allt för att leverera den bästa rapporteringen till er! Hoppas ni har försåelse för det.

20.28 Jerring-priset berör. Och upprör. Sanna Kallur eller Zlatan Ibrahimovic? Pablo Picasso (lever han?) mejlar och tycker ”Zlatan kommer bli en bra ledare i framtiden. Han bör vinna Jerringpriset. Att komma fyra i VM i Osaka (Sanna Kallur) ska inte räcka”. Håller ni med?

20.24 Och där fick Greder Duncan lite kameratid. Vi hänger kvar lite vid Radiosporten. De flesta där är otroligt kompetenta men ibland blir det fel. Strandbergs lottorad är en klassiker. Lyssna och njut HÄR .

20.21 En genomgång av tidigare Jerringpris-vinnare och, med risk för att bli lite patetisk, så ryser jag. Radiosportens intro tillsammans med de här klassiska bilderna... Härligt. Radiosportens intro ja. Percy Faith, kanadensisk orkesterledare, ligger bakom stycket som heter ”Mucho Gusto”.

20.19 Peter Settman förvandlas till raggaren Ronny och kör lite med Charlotte Kalla. Settman är skön. Han äger just nu. Men var fan är Annika Greder Duncan?

20.17 Arash mejlar och frågar om ”Brolin.... Dahlin” (som Arne skulle sagt) är på plats. Svar ja. Båda är här. Och som vanligt på dessa galor så är det en och annan gammal stjärna som lagt på sig ytterligare fem-sex kilo. Syftar inte på någon speciell.

20.15 Jens är och tränar i Alperna och har skickat en ”bulvan”. Styrelseordförande i skidförbundet hämtar priset och förklarar ”att vi är otroligt stolta... bla bla bla”. Grattis Jens! Du var värd priset tycker jag.

20.13 Kajsa Bergqvist får stående ovationer när hon kommer upp på scen för att dela ut pris till Årets nykomling. Charlotte Kalla får störst jubel när de nominerade presenteras... Och vinnaren är... Jens Byggmark!!! Rättvist?

20.10 Jo. Peter Settman var det. Första gången jag såg honom var på Silverdalen i mörkaste Småland när Ronny och Ragge uppträdde i början på 90-talet. Eftersom Peter är gift med en av mina chefer så undviker jag att betygsätta hans insatser här i kväll. När jag träffade Charlotte Kalla förra helgen i Val di Fiemme berättade hon (och det tycker jag är starkt att hon ville erkänna) att hon laddat med just Ronny och Ragge inför en tävling. Jag kunde inte hålla mig utan frågade – ”Okej, men vilken av alla hits laddade du med?”. Kalla hajade ironin, skrattade till och sa ”Köra fort som fan”.

20.07 Galan är alltså igång. Peter Settman och Annika Greder Duncan leder. Det här blir andra gången jag sett mr Settman live. Mer om det snart.

20.04 Sprang på socialministern också. Göran Hägglund. Vi diskuterade lite framtida satsningar inom hålso- och sjukvården. Hägglund ”hade mycket trevligt” tillsammans med bland annat Idol-Daniel Breitholtz och Ericssons koncernchef Carl-Henric Svanberg. Göran var juste och kan kanske ha raggat en röst inför nästa val.

20.02 Efter Göran tog jag ett litet snack med Raffe. Som vanligt. ”Nej men tjenare grabben, är du här” sa Raffe och skakade lite tass. Ingen bild dock men jag tror ni litar på mitt skrivna ord.

19.58 Ni undrar förstås vilka jag träffade och nu när jag tänker på det får jag inte riktigt ihop det. Jag kan inte riktigt förklara varför det blev som det blev. Först fastnade jag hos golfkommentatorn och journalistkollegan Göran Zachrisson. Han var imponerad över mitt arbete och att jag ständigt, till och med under mingelkvarten, var uppkopplad. Och så här glad blev han över att se mig.

19.53 Vilket kaos. Alla journalister släpps in på golvet för 15 minuters mingel med gästerna. Alla (inte jag) rusar fram till Zlatans bord... som är tomt. Zlatan har förmodligen eskorterats ut några minuter innan. Tidigare sa SVT att ”alla kommer att finnas på plats, även Zlatan”. Nu säger dom ”många passar på att gå på toaletten nu i pausen”... Ursäkta uttrycket men snacka om en taktik-skit. Prinsen var givetvis inte heller på plats. Informationen inför, ”att alla ska vara på plats” är årets mest naiva så här långt. Foppa höll sig och svarade som vanligt på frågor.

19.30 Nu är jag med igen. Alla journalister har precis blivit insläppta till gästerna. En slags ”kändis-safari”. Väldigt, väldigt speciellt. Nu får vi en kvart på oss att snacka med idrottscelebriteterna. SVT:s presstjej var dock noga med att poängtera ”vissa personer kommer att spärras av”. Zlatan? Förmodligen. Jag glider ett varv och återkommer strax med bilder och kommentarer.

19.15 Nu blev jag utslängd. Tydligen strängt förbjudet att vistas där jag vistats. Därför det var så tomt på journalister här alltså. Snart tillbaka.

19.06 Tack alla ni som mejlat min chef om en ny mobiltelefon. Verkar som han mjuknat lite allt eftersom mejlen trillat in och nästa gala kan ni räkna med ordentliga bilder. Jennifer från Taxi Stockholm har mejlat och är lite besviken över att hon ska gå hem från jobbet. Hon tyckte det var roligt att läsa den här bloggen. Det är ett gott betyg.

19.03 Peter Jihde på scen. Han trivs där. Han har varit programledare under flera år men i år ska han dela ut något Samsung-pris. Snacka om degradering.

18.59 Anja är även nominerad till priset som Årets kvinnliga idrottare. Men inte för Årets prestation. Där har juryn petat in Patrik Järbyn som tog lyckades ta ett brons i VM. Trots att han var petad från landslaget. Anja tog fem medaljer i samma VM varav tre av ädlaste valör. Märklig nominering.

18.54 Anja Pärson upp på scenen för att ta emot bragdguldet. Hon får en stående ovation. ”Skönt att ni inte klappade så länge den här gången. Det var jobbigt att stå upp senast”, säger Anja som tackar familj, vänner och sportbladet.se för sina framgångar. Jag tyckte faktiskt hon sa så men jag kan hört fel. Bilderna börjar ordna upp sig också eller vad sägs om den här? Pulitzer-klass!!

18.50 Robert Gustafsson och Henrik Schyffert underhåller och då blir det ju självklart kul. Kungen bjuder till också. När Gustafsson står bakom och tjafsar med Schyffert tar Kungen upp sin servett och täcker över hjässan. Robert har ju en tendens att spotta, fräsa och snora när han kör sin show.

18.43 SSK-Hallin mejlar igen. Och påstår att han inte är SSK-Hallin utan IFK Eskilstuna-Hallin. Och ja Kennet ”Kneten” Andersson ska vara på plats. Sen mejlar Malin och säger att killen bredvid Anja är hennes tränare Mikael Junglind. Det kan nog stämma. Allt-i-allo-Micke. Ska vi kalla honom för det kanske? Han hade en skinnslips och såg väldigt bastant ut. Kanske inte ska jävlas för mycket med honom eftersom vi ska gå på efterfest sen.

18.40 Det här är gärnings... jag menar kollegan jag berättade om innan. Robert. Bra kille.

18.30 Kollega Triches mejlar, berömmer bilden med flugan och lämnar en liten story. När Robban, som han kallas, var ute i Kungsängen och rapporterade från jakten på en knivman hade han också en bild på sajten. När rapporteringen var över togs bilden bort varpå en läsare mejlade till redaktionen och frågade varför Aftonbladet ”fegat ur” och plockat bort bilden... på gärningsmannen. Mycket underhållande. På tal om underhållning. Just nu inte mycket av den varan i Globen. Har ni koll på nomineringarna? Ska damma av dom snart tänkte jag. Sanna Kallur är tydligen storfavorit till kvällens mest eftertraktade pris – radiosportens Jerring-pris. Flera spelbolag har stängt möjligheterna att spela på Kallur. Jag har en teori om varför. Någon måste gått in tungt på Kallur. Kan det vara Zlatan kanske? Hade jag varit i Zlatans sitts hade jag tänkt så här: ”Okej. Om jag sätter en veckolön, det vill säga ett par hundra miljoner Lire, på Kallur så är jag helgarderad. Vinner Kallur plockar jag ut en jävla massa stålar. Skulle jag vinna priset så... tja, jag har ju ändå pengar så jag klarar mig”.

18.27 Många som hör av sig. Fortsätt med det. Senast min chef Rickard som lobbar för att Henke Larsson sitter tillsammans med Zlatan, precis som jag skrivit tidigare. Problemet är bara att det inte är DEN Henrik Larsson. Utan den Henrik Larsson. Biljardspelaren. Ber om ursäkt för det Henke.

18.23 Kaffet var gott.

18.20 Mats Hallin mejlar och undrar om Anja Pärsons kille. Är det SSK-Hallin kanske? Hur som helst. Enligt de rapporter jag fått är det en kille från landslagsledningen. En fotografkollega fick information från Anjas närmaste att det var en vän, en kollega och en ”allt-i-allo-kille”... Tolkningen av det sista överlämnar jag till er.

18.15 Har varit nere en snabb runda i pressrummet och skrapat ihop en egen liten galamiddag. Se nedan. Jag hugger i samtidigt som Zlatan börjar sleva i sig sin getostfyllda potatis med cabarnetvinägersky. Baren ligger precis utanför pressläktaren och folk börjar springa där redan. Kommer snart en kändisrapport därifrån. Först lite kaffe och något som liknar finska pinnar.

18.05 Inte speciellt upphetsande just nu. Någon form av lottodragning som ingen verkar bry sig om. Någon vann (kan vara Oskarshamns Innebandyklubb) vann 100 000. De flesta släpper besticken och applåderar. Martin Lidberg entrar scenen. Bred som en ladugårdsvägg. Oklart vad han ska göra. Dansa? Nej. Han ska tydligen lotta ut en mobiltelefon. Killar som Zlatan, Foppa och Henke Larsson sitter säkert på nålar just nu. Sticker och hämtar en fralla – snart tillbaka.

17.59 Chefen hälsar att det inte är aktuellt med någon ny mobil. En läsare har mejlat och tycket att jag borde lära mig att hantera den kameran jag har först. Harald ”24-karat” Treutiger ”underhåller” under middagen. Han har alltså fått tjänstledigt från sin kioskvältare ”Kasta Loss” i TV4 Plus. Slår man upp ordet ”käck” i ett uppslagsverk så hittar man förmodligen Harald. Otroligt ”käck”.

17.57 Jesper mejlar och frågar om hur Zlatan var klädd. Och ärligt talat så kommer jag inte ihåg riktigt. Det gick så jäkla snabbt när han drog igenom Anexet. Men han var vattenkammad och stilig!

17.54 Och vi bryter rapporteringen för ett viktigt meddelande. Alternativt lite textreklam. Om ni nu, mot förmodan, lyckats slita ögonen från killen i hängslor och fluga här ovan och läser det han skriver i stället så ska jag berätta en sak. Ni undrar kanske hur han kunde bli så stilig? En del har faktiskt mejlat och frågat. Jo, jag måste lobba lite för GATT-butiken i Globen Gallerian som lånat ut kläderna för plåtning. Butikschefen heter Håkan och är en trevlig prick. Tack för lånet Håkan. Slut på meddelandet.

17.50 Och så till huvudrätten. Det blir fläskfilé, pompa och bea.... Inte riktigt. Här har ni menyn:

Mousserande vin: Cava Ronar - Spanien

Förrätt: Laxvariation

Najadlax med citrusfrukt och wasabigurka

Sotad och rimmad lax med scharlottenlökspotatis

Laxpralin med yuzu, röd chili och gräslök

Laxrom med syrad gräddfil

Rosmarinknäcke

Vin: Santa Helena, Premium Varietal, Chardonnay 2007 ? Chile

Varmrätt: Grillad Oxfilé

Grillad oxfilé med ratatouilleterrin, spenat, torkade oliver och pinjenötter

Detta serveras med getostfylld potatis och en cabarnetvinägersky

Vin: Santa Helena Varietal, Cabarnet Sauvignon 2006 ? Chile

Dessert: Choklad Black&White

Chokladbaba med romsirap

Choklad och yoghurtglass

Bavar is på vit choklad

Körsbärskompott

Kaffe & avec

17.44 Alright. Det var ett jävla race kring röda mattan. Nu är vi på plats inne i Globen på middagen. Journalisterna får sitta i källaren och käka en torr fralla alternativt på pressläktaren och inte käka alls. Det är sjukt mycket folk här. Nästan fler än när Djurgården spelar hockey här. Säger kanske inte så mycket. Zlatan sitter tillsammans sin fästmö, Henke Larsson, Charlotte Kalla, Kallas boyfriend och prinsen. Vad tror ni snacket handlar om?

17.30 Ursäkta avbrottet i bloggen. Foppa anlände som sista gäst och blev stående en stund – pepprad med frågor som karriären. Senaste nytt: Foppa ger inte upp. Än. Om två-tre veckor kommer han att göra ett sista försök när han går på is i Ö-vik. Ni kan läsa en artikel på det här om en stund på sajten. Och så vill jag passa på att hylla Peter Forsberg. Trots att han fick 200 frågor om sin fotskada så svarade han lugnt och sakligt på varenda en. Otroligt proffsig kille. Och visst NHL har väl format honom en del men jag tror ändå att det någonstans handlar om sunt förnuft och uppfostran.

17.15 Prins Carl-Philip anländer men Karin Mattsson från Riksidrottsförbundet. Min kollega Jenny Modin är grym i det här läget. Hon viker in framför Calle P, från hans vänsterkant, och börjar bomba med frågor. Expressen har inte en suck. Lite senare kan ni se tv-inslaget på nätet. Så länge får ni hålla till godo med den här bilden. Är den för dålig? [email protected]

17.13 Ni som är besvikna på mina bilder kan skicka ett mejl till min chef Peo Larsson och säga åt honom att fixa en ny mobil till mig. [email protected] Skriv!!

17.08 Zlatan Ibrahimovic anländer tillsammans med sin tjej Helena och en ny mini-Zlatan. Pressen börjar jaga efter och Zlatan verkar vara på gott humör. Han svarar på några frågor samtidigt som ett par vakter ser till att han kan röra sig framåt samtidigt.

17.04 Pappa Pärson skulle opererat sina kassa knän för två-tre dagar sedan men operationen blev inställd. Anders är på plats men det blir lugnt i kväll. ”Knäna håller för en svängom men då kommer jag få lida för det i morgon”. Första gången jag träffar Anders. Mysig gubbe, det där.

16.56 Zlatan och Foppa, galans två största stjärnor, har fortfarande inte anlänt vad jag kan se. Det lär märkas tror jag. De sitter säkert på Gröne Jägaren och smörjer munlädret med en pilsner.

16.54 ”Han är förbundskapten” viskade någon. Då borde man ju kanske känna igen honom... Hjälp!

16.52 Anja Pärson har anlätt till ”den här skitgalan”. Med sällskap. Frågan är vem det är? Någon som känner igenom honom? Hör av er i så fall. En kompis? En skidvallare? En pojkv.... Vi får se.

16.48 Åh fy fan vilken dålig bild. Ber om ursäkt för den. Kommer säkert en ny snart i ett bildspel på sajten.

16.45 Det smattrade till ordentligt precis runt hörnet. Foppa? Nä. Zlatte? No. Charlotte Kalla har anlänt tillsammans med sin pojkvän. För en dryg vecka sa hon att hon skulle lägga delar av sin miljonvinst på en ny klänning. Här är resultatet.

16.40 Pappa och mamma Klüft, mina småländska allierade, smuttar lite skumpar bredvid mig. Johnny gör sin femte eller sjätte gala och hoppas på priser även i kväll. Dottern är nominerad i två katergorier tror jag. Årets prestation och Årets kvinnliga idrottare.

16.35 Sprang på Lennart Johansson precis. Ni vet fotbollsförbundspampen. Ex-pampen. Frågade om vem han hoppades skulle få Jerringpriset. ”Jag tror Zlatan får det men jag hoppas på Kallur”.

Varför då?

– Zlatan hinner vinna så många priser ändå. Sen tycker jag det Sanna Kallur stått för är något alldeles speciellt. Jag hoppas hon vinner, sa Lennart som kände Radiosportens legendar Sven Jerring.

– Ja, så gammal är jag... sa mr Johansson.

16.30 Då kör vi. Idrottsgala. Champagne. Priser. Skandaler. Och sportbladet.se finns med hela kvällen – mitt i jippot. Vi börjar med Röda Mattan. Kändisarna har redan börjat trilla in och jag ska försöka snacka med några. SVT:s Jacob Hård kanske. Vi får se vad vi får tag på.