Zlatan snuvade Kallur på andra raka

"Det är många som har gjort väldigt mycket bättre prestationer".

SPORTBLADET

Medaljen uteblev i VM – och Zlatan Ibrahimovic petade henne från platsen som folkets favorit.

Susanna Kallur fick lämna Idrottsgalan som en tvåa.

Foto: SCANPIX
Sanna Kallur tillsammans med pojkvännen.

– Om mina chanser var små förra året, så är de ännu mindre nu. Det är många som har gjort väldigt mycket bättre prestationer. Även om jag hade ett väldigt bra år, så kommer det inte att kunna slå de andra, sade Susanna Kallur inför prisregnet i Globen.

När galan var slut så fick Kallur nöja sig med en andraplats i Jerringpriset, slagen bara av fotbollsstjärnan Zlatan Ibrahimovic.

Förra året utsågs Anna Carin Olofsson till årets kvinnliga idrottare. Guldsuccén i friidrotts-EM i Göteborg räckte inte för Susanna Kallur. Men populärast var häckstjärnan från Falun, hon vann folkets omröstning om Jerringpriset.

Bröt samarbetet med Bergvall

I friidrotts-VM senast blev en formstark Kallur snuvad på medalj och kunde inte hålla tårarna tillbaka efter sin fjärdeplats.

Och i jakten på en stor medalj i år – i OS i Peking – har häckstjärnan bytt tränare. Samarbetet med Växjöbon Agne Bergvall, Carolina Klüfts tränare, varade i tre år.

– Det var avståndet som gjorde att det inte blev helt bra. Vi sågs för sällan. Han har ju mycket att göra. Det funkade inte dåligt, men vi kände att det fanns en bättre lösning, sade Susanna Kallur.

Karin Torneklint kommer även i fortsättningen att ha stort ansvar för Susanna Kallurs träning. Men nu har en annan tränare kommit in på banan i stället för Bergvall – Torbjörn Eriksson, sprintern som under 90-talet gjorde sig känd som Grycksboexpressen och försökte sig på att kapa hundradelar genom att springa barfota.

Från Sydafrika till Globen

Nyss hemkommen från Sydafrika visste Kallur ännu inte hur arbetet med det nya tränarparet ska utvecklas.

– Jag landade för någon timme sedan, sade hon. Vi kör som en mjuk övergång med tränarna så att det inte ska kännas så stort.

– Vi får se hur vi kommer att dela upp det mellan Karin och Tobbe, det har vi inte helt kommit fram till än. Vi har bara börjat samarbetet.

TT