Slog av mobilen – missade landskamp

Marcus Nyrén gick miste om debuten efter slarv

SPORTBLADET

Rugbyspelaren Marcus Nyrén, 20, stängde av mobilen och glömde kolla mejlen.

Det kostade honom chansen att landslagsdebutera.

– Väldigt klumpigt, säger han.

Foto: PRIVAT

Man har ju hört talas om spelare som petats via sms eller mobilsvar. Men det är förmodligen första gången som någon missar en landskamp på grund av en avslagen mobiltelefon.

Karlstad Rugbyklubbs Marcus Nyrén slog på mobilen efter avslutat arbetspass och möttes av ett sms från landslagsledningen som undrade var han höll hus.

– De stod på flygplatsen i Malmö och undrade var jag var. Jag skulle ju också varit med, men det blev lite dumt, säger han till Värmlands Folkblad.

”Som ny är det inte lätt”

Planet till Armenien lyfte – utan Marcus Nyrén.

– De hade använt sig av mejl när de informerade om resan, men jag hade inte kollat min mejl på länge och visste ingenting.

– Alla gamla är införstådda med det här tillvägagångssättet, men som ny är det inte så lätt. Chanserna att få spela i Armenien hade nog varit rätt bra, därför kändes det ännu värre.

I helgen fick Marcus en liten tröst då han fick debutera i U21-landslaget. Chansen i A-landslaget får han dock vänta på.

– Frågar du mig personligen hoppas jag om två-tre år. Men det är några matcher den här säsongen så förhoppningsvis kanske man får vara med och testa, säger han till VF.

ARTIKELN HANDLAR OM