Mardrömssekunderna sänkte Skellefteå

”Perra” Johnsson: Jag är en väluppfostrad pöjk, så jag säger inget

Foto: Roger J Karlzon / SCANPIX /
SPORTBLADET

Mikael Renberg hade kvitterat och Skellefteå jagade en viktig bortaseger mot Modo.

21 mardrömssekunder förstörde allt.

Modo gick från 2–2 till 4–2 i slutminuterna.

– Vi ställde till det för oss själva, säger Skellefteå-tränaren Per-Erik Johnsson

Skellefteå-kaptenen Mikael Renberg hade svarat för en ny stor insats i sin andra match efter den allvarliga käkskadan och med sitt andra mål för kvällen kvitterat till 2–2 och gett bottenlaget ett bra läge att kunna resa hem med tre viktiga poäng.

På 21 sekunder svängde allt.

Inom 21 sekunder hann först Per Hållberg dundra in 3–2 från blålinjen i spel i numerärt överläge, och sen Per Svartvadet lirka in 4–2.

Olyckligast i Skellefteå?

Per-Anton Lundström, som med ett felbeslut skickade ut en puck över sargen och gav Modo ett powerplay-läge innan 3–2-målet, och Andreas Hadelöv, som missade grovt precis före Svartvadets 4–2.

– Vi gick ikapp och jag tyckte att vi hade dem. Ja, jag skulle kunna säga en del, men jag är en väluppfostrad pöjk så jag gör inte det, säger en besviken ”Perra” Johnsson.

Slutet blev grinigt – Skellefteå öste på för reducering och när Fredrik Öberg åkte in framför Karol Krizan och slashade Modo-målvakten över benet innan ett tungt backskott svepte in i mål blev Krizan vansinnig.

Keepern kastade handsken rätt i ansiket på Öberg och länge visste ingen hur domarteamet skulle agera, men när krutröken lagt sig hade Krizan klarat sig från matchstraff och målet dömts bort.

Modo-tränaren Harald Lückner hyllade lagets tålamod.

– Rättvisan segrade, vi borde ha gjort mer en ett mål i andra där vi tryckte på hårt. Det var mycket bra av killarna att hålla tungan rätt i mun under hela matchen.

ARTIKELN HANDLAR OM