Tittarna förtjänar ett rejält debattprogram

SPORTBLADET

Än en gång: När får vi ett riktigt debattprogram om sport i tv?

Jag har länge efterlyst att någon tv-kanal startar ett ordentligt debattprogram om sport i tv. Och nu menar jag inte av den typ som TV4 Sports Sportklubben.

Jag pratar om ett längre program som, precis som Sportklubben, tar upp aktuella ämnen men med olika panelmedlemmar beroende på vad som dryftas. Jag tänker en timme, med en rejäl programledare där idrott behandlas med det allvar det förtjänar.

Ett sportens Kvällsöppet.

Ett lysande ämne hade förstås varit Tommy Sjödins omtalade petning för en tid sedan. Där fanns allt möjligt krut för att skapa en explosionsartad diskussion.

En petad lagkapten, en institution i svensk hockey som sågas fult av sin egen tränare och en sportchef som inte heller kan hålla tungan i styr.

Jag kan räkna upp åtminstone 20 namn som hade varit utmärkta panelmedlemmar i den debatten.

Jag är på Calle Johanssons sida

I går såg jag fram emot att höra Tommy Sjödins egna tankar när han gästade Hockey Night i Canal+. Sjödin bjöd väl inte frikostigt med sina känslor, men tur då att Calle Johansson gjorde det.

Johansson kallade Brynästränaren Olof Östbloms agerande för ”fruktansvärt korkat” och ”så dumt att det inte är sant”. Sedan ifrågasatte han Östbloms hockeykompetens vid 12 års ålder (det var då Östblom tycker att Sjödin var som bäst). Det var både en bra poäng och väldigt roligt sagt.

Jag är på Calle Johanssons sida.

Jag har hyllat honom förbehållslöst tidigare,­ men fortfarande är det lite bläck kvar i pennan: Jens Fjellström är fantastisk. Och främsta anledningen, strax före hans behagliga sätt, pedagogiska ådra och verbala förmåga, är hans uppenbara passion för fotboll.

På tal om Sportklubben så hoppar Ulf Adelsohn av programmet. Motiveringen ”det kändes inte värdigt” orkar jag inte ens kommentera.

Men en tung förlust för Sport­klubben?

Knappast.