Ingen comeback för Foppa i NHL

Agenten: Han kommer inte tillbaka den här säsongen

Foto: jimmy wixtröm
SPORTBLADET

Det blir ingen comeback för Peter Forsberg i NHL.

Enligt kandensiska tv-kanalen TSN har Foppas kanadensiska agent Don Baizley börjat informera de intresserade klubbarna att Foppa inte kommer tillbaka den här säsongen.

– Läget är inte sånt att han har tillräckligt självförtroende när det gäller foten för att spela i NHL den här säsongen. Som ett resultat av det så för de intresserade klubbarna veta att det inte är troligt att han kommer tillbaka i vår, säger Baizley till TSN.

Flera NHL-klubbar visat intresse

Flera klubbar har varit intresserade av att värva Foppa redan till den här säsongen.

Men nu får Philadelphia Flyers, Minnesota Wild, Colorado Avalanche, NY Rangers, Ottawa och Chicago nej tack.

Än så länge.

Det utesluter inte att Foppa kan fortsätta med hockeyn nästa år och ta god tid på sig att bygga upp fysiken med en hel sommars fysträning.

Det har han inte kunnat på flera år, på grund av alla skador och operationer.

Inget NHL den här säsongen

Foppas läkare, docent Bertil Romanus har också uttalat sig positivt om foten, som han opererade i somras och sedan behandlats ytterligare under hösten.

Men den här säsongen blir det inget NHL-spel.

– Det var tråkiga nyheter, men Foppa har alltid haft höga krav på sig själv. Jag pratade med honom inför LG Hockey Games, men då kände han sig inte redo. Konditionsmässigt borde han vara i kapp nu, så det måste vara foten som inte känns hundraprocentigt bra.

Harald Lückner fick beskedet via Sportbladet i kväll.

Förvånad?

– Både och faktiskt. Det har inte samma Peter och han vill nog att det ska vara fullt ös. Men har sett bättre och bättre ut under hela resan, men han är väl inte riktigt där än.

Hur har du uppfattat att det inte är "samma" Peter?

– Det är väl balans och kroppsfinter som inte går lika fort som man är van och se honom. Men han är på gång och jag pratade med honom efter dagens träning och då sa han att han skulle vara med i morgon.

FAKTA

Peter Forsberg

Född: 20 juli 1973 i Örnsköldsvik.

Klubbar: Modo –1994 samt 2004/05, Quebec 1994–95, Colorado 1995–2001 samt 2002–04, Philadelphia 2005–07, Nashville 2007.

Meriter: 98 A-landskamper. VM-guld 1992 och 1998, OS-guld 1994 och 2006. Stanley Cup-mästare med Colorado 1996 och 2001. (TT)