”Har inte han slutat?”

Utländska medier om uttagningen av Henke Larsson till EM

SPORTBLADET

Uttagningen av Henrik Larsson blev snabbt en världsnyhet.

– Larsson??? Har inte han slutat? Det kommer som en obehaglig överraskning för det grekiska landslaget, säger Andreas Dimatos, chefredaktör för grekiska Goal News.

Sky Sports skriver:

– Celtic-legendaren Larssons återkomst kommer att bli en enorm förstärkning för Sverige när de möter Spanien, Grekland och Ryssland i grupp D.

Nyheten om att Henrik Larsson är med i Sveriges EM-trupp har inte gått obemärkt förbi de utlänska medierna.

”Problem”

Andreas Dimatos, chefredaktör för grekiska Goal News, säger:

– Han är ett av de mest kända svenska fotbollsnamnen tillsammans med Ibrahimovic. Men absolut ingen har pratat om Larsson i det svenska landslaget. Återigen: har han inte slutat?

– Med de kvalitéerna och rutinen som Larsson har så kommer han ställa till problem för det grekiska försvaret.

Spanska sporttidningen As skriver:

– Återkomsten för Barcelonas ex-anfallare Henrik Larsson är den största nyheten i den lista på 23 män som Sverige skickar till EM i Österrike och Schweiz, som i dag presenterades av förbundskaptenen Lars Lagerbäck i Stockholm.

”Enorm överraskning”

– Veteranen Larsson, som har spelat två år i det mediokra svenska laget Helsingborg, lämnade landslaget efter VM i Tyskland 2006 och sa att han skulle lämna över till de yngre spelarna och nekade vid flera tillfällen till att han skulle tillbaka till landslaget, trots fansens och mediernas uppmaningar, skriver As.

Franska sporttidningen L'Equipe skriver:

– Att veteranen Henrik Larsson är med på förbundskaptenen Lars Lagerbäcks lista på de 23 spelare som ska med till EM är en enorm överraskning.

”Spelar med Ibrahimovic”

Italienska nyhetsbyrån Ansa uppmärksammar också att ”Henke” är med i truppen.

– Bland de 23 i den svenska truppen som ska till EM 2008 finns också veteranen Henrik Larsson som lämnade landslaget 2006. Förbundskaptenen Lagerbäck har övertygat honom och han kommer alltså att spela tillsammans med Ibrahimovic och Elmander, skriver Ansa.