Så här gör du för att vinna

SPORTBLADET

Sverige mot Grekland.

På plats. I Salzburg.

I sista minuten får du här möjligheten att vinna biljetter till landslagets första EM-match.

Men det är bråttom.

Tävlingen, som är ett samarbete mellan Aftonbladet och Carlsberg, pågår mellan klockan åtta på morgonen i dag, till klockan­ åtta i kväll. Sedan måste vinnarna registreras hos UEFA.

– Det är spännande att vara ute i sista stund med biljetter till en av årets mest efterlängtade matcher. Vi är verkligen kanonglada att vara en av huvudsponsorerna för EM och därför kunna ge den här möjligheten till två av Aftonbladets läsare, säger Anders Tegenkvist, marknadsdirektör på Carlsberg.

Skyhöga biljettpriser

För det är sannerligen inte lätt att få biljetter. Hos Svenska Fotbollsförbundet (SvFF) och UEFA har Sveriges 21 500 biljetter varit slut sedan länge. På flera biljettsajter på internet säljs biljetter till Sveriges matcher – ibland till femsiffriga belopp.

– Vi rekommenderar ingen att köpa biljetter från de här sajterna. De har inte tillstånd att sälja, och det är absolut inte säkert att man kommer in på arenan, säger Lena Danielsen Kovac, SvFF:s biljettchef.

Men det finns nio sätt att få tag på säkra biljetter.

Kolla i rutan här intill om du vill öka chanserna att ta dig till EM i sista stund.

En lycklig vinnare får två biljetter till matchen mellan Sverige och Grekland. Allt du behöver göra är att svara på tre frågor och motivera med max 20 ord varför just du ska få biljetterna. Mejla svaret till [email protected] senast klockan 20.00 i kväll.

Vi behöver följande uppgifter om dig och den du vill ta med dig till EM, en av er måste vara över 18 år:

Förnamn, efternamn, kön, passnummer, nationalitet och telefonnummer. (OBS: Det är viktigt att alla uppgifter är korrekta eftersom de som får biljetterna måste ­registreras hos UEFA.)

Det kommer även att delas ut 10 tröstpriser i form av ett EM-kit från Sportbladet som du ser uppe till höger.

Fråga 1: Vem gjorde Sveriges senaste spelmål i ett EM-slutspel?

Fråga 2: Vilken svensk har gjort flest mål i EM-slutspel?

Fråga 3: Vem är yngst i den svenska EM-truppen?

Motivering: ______________________________________

(En av Aftonbladet utvald jury utser vinnarna, juryns beslut kan ej överklagas. Biljetterna är personliga och får varken överlåtas eller säljas. Resa ingår ej i priset.Skatt på vinst betalas av vinnare. Vinstens värde är cirka 2 200 kronor.)

Andra sätt att få tag på biljetter

Här kan du köpa paketresor inklusive lagliga matchbiljetter till fotbolls-EM:

Steve Perryman Sport Travel

Har ett begränsat antal restplatser kvar till matcherna mot Spanien och Ryssland. Paketresor 12–16 juni eller 16–19 juni med flyg från Stockholm eller Malmö, hotell, transfer och matchbiljett säljs till sista minutenpriser från 7 995 kronor.

Ring 08-411 13 30 eller gå in på www.steveperryman.se

Ticket

Har biljetter kvar till matchen mot Ryssland. Paketresa 15–19 juni med flyg från Stockholm, boende med halvpension och transfer till matchen kostar 9 800 kronor. Strö­platser finns till matcherna mot Grekland och Spanien, där är paketen något dyrare.

Ring 08–58574610 eller gå in på www.ticket.se

Är det kanske din lyckodag?

Hos de här sponsorerna kan du fortfarande vinna biljetter:

Mc Donald’s

Tävlingen pågår till och med 26 maj. Anmäl ditt barn till Ronald McDonald Klubb, skriv en hejarramsa och svara på några fotbollsfrågor. Totalt kommer 11 barn mellan 6–10 år få åka ned till Österrike tillsammans med en förälder.

www.mcdonalds.se

Coca Cola

På hemsidan kan man vinna biljetter två gånger om dagen, fram till 29 juni 2008. Efter att man har registrerat sig ska man svara på frågor så snabbt som möjligt för att vinna.

www.coke.se

Adidas och Intersport

Tävlingen går ut på att man ska ta en bild på sig själv, en speciell adidasboll, samt sin bästa vän. Tävlingen pågår till och med 26 maj.

www.intersport.se

Hyundai

Bilfirman besöker Stockholm 25 maj och Örebro 24 maj. De har tävlingar där priset är EM-biljetter.

www.hyundai.se

JVC

Lottar ut biljetter en gång varannan vecka ända fram till finalen. Tävlingen går ut på att man ska spela Euroboll på ­företagets hemsida.

www.jvcfootball.com

Continental

Företaget har en tävling på sin hemsida där man ­tävlar land mot land. Vinnaren, som koras den första juni, får matchbiljetter.

www.contifanworld.com