Iskallt, Jevgenij!

Plusjenko fixade nytt ryskt guld – i schlager-EM

Foto: Lina Boström Einarsson
Ryssland har vunnit schlager-EM för första gången. Violinisten Edvin Marton, sångaren Dima Bilan och konståkaren Jevgenij Plusjenko övertygade Europa när tävlingen avgjordes i Belgrad på lördagkvällen.
SPORTBLADET

Jevgenij Plusjenko brukar gå för guld.

Och även om han bytt isrinkarna mot melodifestivalens scen blev resultatet det samma.

– Nu har jag vunnit ännu en titel, förklarade skridskokungen i tv när Ryssland tog hem schlager-EM i Belgrad sent på lördagskvällen.

Han har vunnit tre VM-guld och är regerande olympisk mästare i konståkning.

På lördagkvällen fixade han ryskt guld i schlager-EM.

Ryske Dima Bilan representerade sitt land med låten ”Believe” – och till sin hjälp på scen hade han konståkningsfenomenet Jevgenij Plusjenko.

Bakgrunden till samarbetet ligger några år tillbaka i tiden då Dima Bilan uppträdde under ett framförande av Plusjenko.

De båda blev vänner och när Dima bestämde sig för att delta i årets ryska melodifestival fick han idén att Plusjenko och deras gemensamma vän, violinisten Edvin Marton, skulle finnas med på scenen.

Sagt och gjort – och inför finalen var det bara guld som gällde igen för Plusjenko.

– Att vinna schlager-EM är väldigt viktigt för mig, eller för oss alla tre. Var och en av oss har egna framgångsrika karriärer, och nu uppträder vi tillsammans i den här speciella konstellationen. Vi är tre vänner – de tre musketörerna! Vi har en låt med ett riktigt budskap: att människor ska tro på sig själva, sade konståkaren till Eurovision 2008:s officiella hemsida.

Sportmagasinet