John Odom gick till Broncos

John Odom gick till Broncos – för 10 slagträn

SPORTBLADET

Vissa baseballspelare är värda sin vikt i guld. Laredo Broncos John Odom, 26, har en bit kvar – han är värd tio slagträn.

– Det blir en bra story sen när jag spelar i de stora ligorna, säger Odom.

Foto: Foto: AP
John Odom.

John Odom har i tre års tid fört en anonym tillvaro i baseballens Minor league. I tisdags blev han namnet på allas läppar. Han värvades först till Calgary Vipers i den kanadensiksa ligan, men han stoppades i tullen på väg till sitt nya hem.

En gammal misshandelsdom, från när Odom var 17 år, dök upp i tullen och han fick inte resa in i landet.

Inte sugen på Kanada

När det gick upp för Vipers att de inte skulle kunna använda sitt nyförvärv ville de byta bort honom. Laredo Broncos nappade och erbjöd sin bästa slagman, men han var inte sugen på att flytta till Kanada.

Då tog Laredo Broncos general manager Jose Melendez fram checkhäftet, men fick nobben igen.

– Deras erbjudande var en förolämpning, säger Vipers president Peter Young till AP.

Och då kom det fram vad den kanadensiska klubben egentligen ville ha:

– De ville bara ha några bra slagträn. Det ska bli intressant att se vad vi får för tio slagträn,

säger Jose Melendez.

Klubbarna enades om att transfersumman skulle bestå i tio stycken Maple Bats. Enligt företagets hemsida kostar slagträna 69 dollar styck, ungefär 420 kronor.

Det här är inte första gången Calgary Vipers är inblandade i speciella övergångar. Medan de byggde om sin hemmaarena försökte de värva en pitcher för 1 500 blåa stolar.

FAKTA

Andra minnesvärda bytesaffärer

För tio år sedan var det Rumänska laget Jiul Petrosanii, sist i landets högsta division, i akut ekonomisk kris. Därför gick de med på att sälja spelaren Ion Radus till ett lag i division två för två ton kött.

Samma år genomfördes en liknande affär i den Rumänska ligan. Division två-laget Cimentul köpte 21-åriga Robert Nita från seriekollegan Corvinul för två ton cement.

I samma land köptes division två-laget UT Arads försvarare Marius Cioara av division fyra-laget Regal Hornia för 15 kilo korv. Dagen efter affären slutade dock Marius Cioara med fotboll på grund av alla ”korvhån”.