Karim salabim!

Nu ska Lyons löfte trolla sig in i franska EM-startelvan

SPORTBLADET

Många storklubbar och två länder vill ha honom – men han kan bara spela i ett klubblag och ett landslag.

Klubben är Lyon – och det ska till mycket pengar om Karim Benzema ska köpas loss därifrån.

Landet är Frankrikes landslag, vars EM-trupp han tillhör.

Foto: AP
Något att bita i Här firar Karim Benzema franska cupguldet efter seger mot Paris Saint Germain på Stade de France i Paris. Dessutom vann hans, och Kim Källströms, Lyon ligan och tog därmed en historisk dubbel.

Olympique Lyonnais ordförande Jean-Marie Aulas har redan förkastat ett bud som lär ha varit på motsvarande en halv miljard (!) kronor från Manchester United. Karim Benzema är inte till salu och skulle han ändå säljas, så blir det för en betydligt större prissumma.

Dessutom lär han i så fall flytta till sydligare breddgrader – närmare bestämt Spanien. Storklubbarna Barcelona och Real Madrid är hetare än de engelska alternativen, då Benzema pratat sig varm för spel där i framtiden.

Valde Frankrike

Men Lyon satsar vidare mot att bli en av Europas absoluta storklubbar och vill helst av allat behålla sin unga stjärna i klubben. En klubb som Karim Benzema är starkt förknippad med – hans karriär tog fart i Lyons ungdomsakademi.

Karim Benzema är har dubbla medborgarskap och fick i december 2006 förfrågan att spela i det algeriska fotbollslandslaget.

Men han tackade nej.

Och gjorde debut i det franska landslaget tre månader senare: i mars 2007 fanns han med i laget i en vänskapslandskamp mot Österrike, som Frankrike vann med 1–0.

Målskytt: Karim Benzema, som nu hade presenterat sig ordentligt och visat vad han går för.

Tuff konkurrens

Men det är ingen lätt uppgift att slå sig in i startelvan i EM. Thierry Henry är given på topp och Benzema slåss om den andra platsen tillsammans med Chelseas Nicolas Anelka. Dessutom är utmanare som Juventus David Trezeguet och Marseilles Djibril Cissé intresserade av jobbet.