Annika Sörenstam

Foto: Christer Höglund, AP, AP.
Stjärnkarriär ser sitt slut Den som vill se Annika Sörenstam spela toppgolf på touren får passa på i år, då hon har deklarerat att denna säsong blir hennes sista.
SPORTBLADET

Frösåkers golfbana utanför Västerås i augusti – eller kanske den allra sista tävlingen, Dubai Ladies Masters i december. Nu är det hög tid att bestämma vilken tävling du ska se om du vill hinna uppleva Annika Sörenstam spela proffsgolf innan hon lägger klubborna på hyllan.

Efter mer än 70 segrar och 20 miljoner dollar i prispengar bara på LPGA-touren annonserade Annika Sörenstam i maj att hon lägger av. När golfvärlden nu hunnit smälta detta besked från en fortfarande ung spelare blir nästa fråga: hur hinner man uppleva henne spela innan det är för sent?

Här kan du se Annika spela

Det enklaste svaret till en svensk är att ta sig till Frösåkers golfbana utanför Västerås i augusti. Då spelas Scandinavian TPC med Sörenstam som värd och hon har bekräftat att det blir spel där.

Men det finns även mer spektakulära alternativ. Som att ta sig till någon tävling på LPGA-touren i USA eller till Ricoh Women’s British Open på Sunningdalebanan väster om London i skiftet juli/augusti.

Dubai blir sista tävlingen

Men man kan också redan nu sikta in sig på den allra sista tävlingen. Annika Sörenstam har konfirmerat att hennes egen plan är att avrunda med Dubai Ladies Masters i december. Den tävlingen, där Sörenstam är titelförsvarare, går på Majlisbanan utanför staden Dubai i Förenade Arabemiraten. På smidigt avstånd från Dubai Airport och alla skyskrapor och andra fantasibyggnationer i världens mest växande moderna metropolis ligger sedan 1988 den 18-hålsbana som numera räknas till en av golfvärldens mest prestigefyllda.

Kan krönas till mästare på Luciadagen

Dubai Ladies Masters arrangeras 8–13/12. Det kan alltså bli en riktig Luciafest om Annika vinner sin sista tävling. Eller så går det som för Tiger Woods 2001. Den manliga tourens gigant avslutade då med att på det 18: e hålet, i ledning, skicka sitt tredje slag rakt i den sjö som ingår i sista hålet. Varför inte vara på plats och se om Annika Sörenstam lyckas undvika ett så nesligt slut på en så sanslöst framgångsrik karriär.

FAKTA

Kort om Dubai

Ett av sju emirat i Förenade Arabemiraten. 1,5 miljoner invånare. Flygplats: Dubai Airport (om några år flyttas internationellt flyg till nybyggda Maktoum International. Transport: hyrbil med eller utan förare, buss (69 busslinjer), taxi, taxibåtar. Fr.o.m. 2009 finns en tunnelbana med initialt två linjer.

ARTIKELN HANDLAR OM