Drömkontraktet: 111 miljoner

SPORTBLADET

Ny tränare eller ej – Inters ägare Massimo Moratti vill behålla Zlatan Ibrahimovic till varje pris. Eller, nåja, i alla fall till priset av en årslön på motsvarande 111 miljoner kronor om året.

Foto: Bildbyrån
Dags för löneförhöjning? Det är i alla fall vad italienska tidningar uppger.

Enligt uppgifter till Gazzetta dello Sport vill Inter förnya Zlatans kontrakt och då skulle lönen fram till 2013 bli 111 miljoner kronor om året, alltså drygt två miljoner i veckan.

– Ibrahimovic är ovärderlig för oss, han är närmast orörbar, sa Inters president Massimo Moratti tidigare i år till Sportbladet. 

Enligt Gazzetta dello Sports uppgifter är skriverier i  andra italienska tidningar, om att nye tränaren Moruinho vill göra sig av med Zlatan, helt tagna ur luften. 

– Moratti ser Ibra som en del av Inters själ. Allt det där snacket är bara dumheter, det är inte bara för Mourinho att komma in och säga att Ibra ska bort. Ibra har en oerhört stark position i Inter, säger en Inter-reporter på tidningen.

Mourinho, som ännu inte är officiellt bekräftad som Inters nye tränare, sägs vara mycket positiv till Zlatan och inse hans betydelse för klubben.