– Stå på vår sida!

Robyn uppmanar britterna att hålla på Sverige i EM

Foto: Foto: The Guardian
Värvar fans Robyn har, på uppdrag av The Guardian, spelat in en video där hon förklarar att engelsmännen står i tacksamhetsskuld till musiknationen Sverige. Därför ska de stötta Blågult i EM.
SPORTBLADET

LONDON. Britterna ska hålla på Sverige i EM-slutspelet.

Värvningsansvarig: Robyn.

– Svenskar artister har gett er mycket nöje genom åren. Det är en anledning till att ni ska stå på vår sida,säger sångerskan.

Rooney får inte spela EM, men han kan alltid se på tv och heja på... Sverige?

Robyn har toppat den brittiska singellistan med ”With every heartbeat” och inleder senare i veckan en turné i England.Brittisk fotboll är inte lika het.

När EM-slutspelet ska börja väljer Wayne Rooney att gifta sig. Ja, i juni är det inte många engelska superstjärnor som ägnar sig åt fotboll.

Fiaskot i EM-kvalet plågar britterna, men efter Robyns övertalningsförsök ska de ändå få ett favoritlag i EM.

”Svenskt blod”

På uppdrag av The Guardian har den hyllade sångerskan spelat in en video, där hon förklarar varför de frustrerade engelsmännen ska hålla på Sverige i Österrike och Schweiz.

– Vi är ett litet land och behöver ert stöd, men det beror också på att vikingar för många hundra år sedan åkte till de brittiska öarna. Jag skulle bli förvånad om det inte flyter ganska mycket svenskt blod i era ådror. Stötta oss, vi är som bröder, säger hon och tittar in i kameran.

Robyn nämner Zlatan Ibrahimovic, Fredrik Ljungberg och Henrik Larsson, men väljer att hylla kollektivet.

– Det är lagandan som gör svensk fotboll bäst. Jag tror att det förenar oss. Britter gillar också folk som kämpar och slår ur underläge.

Står i tacksamhetsskuld

Robyn klargör också att engelsmännen står i tacksamhetsskuld till musiknationen Sverige.

– Ni är stora Abba-fans, men det finns många andra svenska artister. Jag, Roxette, The Hives, The Knife, Lykke Li, Peter, Bjorn and John... Många svenska superartister har gett er mycket nöje genom åren, säger Robyn.

FAKTA

Fotnot: Se Robyns uppmaning till britterna: www.guardian.co.uk/football/video/

2008/may/30/sweden.robyn

Stefan Holm