En älskad spelare

Frank Lampard hyllas som hjärtat i Chelsea

SPORTBLADET

Styrka, passion och tekniskt briljanta mål.

Frank Lampard betyder allt för Chelsea.

– Jag älskar honom, säger styrelseordföranden Bruce Buck.

Foto: Getty Images
Frank Lampard dundrar in 1-1 i Champions League-finalen.

Efter att han dunkat in straffen i förlängningen mot Liverpool som tog Chelsea till Champions League-final – där det dock blev förlust efter straffar mot Manchester United i Moskva – la sig Frank Lampard ner i gräset och började gråta. Sedan vända han sig mot himlen och hälsade till sin mamma Pat Lampard som precis gått bort.

”Passionerad spelare”

Frank Lampard är inte rädd för att visa känslor på planen, men ibland blir det dock för mycket passion för stjärnan. När coachen Avram Grant bytte ut honom med kvarten kvar i Champions League-kvarten borta mot Fenerbahce protesterade engelsmannen vilt.

Med full kraft drog han de avtagna benskydden in i avbytarbåsets vägg. Men israelen Grant har överseende med uppträdet från lagets hjärta.

– Jag såg inte exakt vad som hände, utan noterade att han skakade hand med John Obi Mikel när han gick ut och att han var besviken, sa coachen på presskonferensen och fortsatte:

– Jag pratade med honom efter matchen, och han sa att det var frustration för att Fenerbahce hade kvitterat. Men man ska komma ihåg att han är en passionerad spelare och det gillar jag.

”En fantastisk spelare”

Den sidan hos power-mittfältaren är det inte bara den egna tränaren som uppskattar. Frank Lampard är sinnebilden av en framgångsrik engelsk fotbollsspelare – han är snygg och spelar med en enorm kraft och pondus – och Chelseafamiljen har tagit honom till sina hjärtan.

För trots att Frank Lampard fostrades i West Ham-akademin tillsammans med pappan Frank Sr och hann med åtta säsonger i London-konkurrenten är han i dag totalt förknippad med Chelsea.

Nu är han inne på sitt åttonde år i Blues – en evighet i dagens toppfotboll. Efter nästa säsong går det nuvarande kontraktet ut, och det är än så länge osäkert om Frank Lampard kommer att förlänga.

Men styrelseordföranden Bruce Buck hoppas på ännu fler Lampard-år i den blå tröjan.

– Frank ville koncentrera sig på fotbollen först det här året och prata kontrakt sen, men jag kan säga att jag älskar Frank Lampard och jag tycker att han är en fantastisk spelare och fin ung man.

Han fortsätter:

– Styrelsen och Roman Abramovich tycker också att Frank Lampard är toppen och vi är förhoppningsfulla över att vi ska hitta ett sätt att behålla honom i Chelsea.

Att spela i Chelsea är en tiopoängare

Spekulationerna är många i England just nu om stjärnans framtid, men Frank själv sa i januari att han ser fram emot sex-sju år till på Stamford Bridge.

– Jag tror inte att jag kan få den kärlek jag får av Chelsea-fansen någon annanstans. På en skala från ett till tio så är Chelsea tio för mig.

FAKTA

Frank Lampard

Ålder: 29 år.

Längd: 183 cm.

Vikt: 90 kg.

Klubb: Chelsea.

Moderklubb: West Ham United.

Landskamper: 60 A.

Aktuell: Stark dynamo i Chelsea.

Kalle Anrell / Minimedia