David Villas succé

Spanien leder i halvtid

David Villa.
SPORTBLADET

Ingen Cesc Fabregas, men väl två anfallare i David Villa och Fernando Torres. Det gav utdelning direkt för Spanien som leder med 2–0 mot Ryssland efter 45 minuter.

– Spanien imponerar. Villa och Torres är jättegiftiga. Vete sjutton hur sverige ska kunna stoppa dem, säger Sportbladets krönikör Peter Wennman på plats på Tivoli Neu.

Ryska misstag och spanska omställningar. Där har ni nyckeln till den spanska ledningen efter de första 45 minuterna. Vid 1–0-målet i den 20:e minuten vann Spanien bollen långt ned på egen planhalva. Bollen nådde fram till Fernando Torres som tog sig förbi och runt sin försvarare, och helt fri passade han istället för att skjuta. David Villa hade öppet mål att rulla in bollen i.

Rysk stolpträff

Ryssland var inte på något sätt dåliga under de första 45 minuterna och strax efter ledningsmålet träffade Konstantin Zyrianov stolpen. 1–1 där och matchen hade kunnat få ett annat ansikte. Ryssarna har spelat snabb och trevlig fotboll, men misstagen har varit för många och så kom också 2–0 i den 45:e minuten.

Ny snabb omställning

Efter en rysk hörna ställde spanjorerna om och Andres Iniesta hittade Villa som sprang perfekt, undvek offsiden och rullade in sitt andra mål.

Smart drag av Aragones

Förbundskapten Luis Aragones valde att satsa på två anfallare i Torres och Villa och petade Arsenalmittfältaren Cesc Fabregas. Ett lyckodrag och nu har Ryssland en till synes omöjlig uppgift framför sig under de avslutande 45 minuterna.