Vilken drömöppning

Sportbladets fotbollsexpert Jennifer Wegerup: Stort att se hur lycklig Zlatan blev

SPORTBLADET

SALZBURG. En drömöppning.

Sveriges seger med 2–0 över Grekland var precis den start på EM vi ville ha.

Nu fick vi tre oerhört viktiga poäng och dessutom den positiva öppning på mästerskapet som laget behöver för att få arbetsro. Av erfarenhet vet vi ju hur enormt viktiga de inledande matcherna är.

Sverige vann dessutom helt rättvist. Grekland hade några chanser men de regerande Europa-mästarna var förvånansvärt passiva och blev stående mycket i meningslöst rundspelande. Andreas Isaksson var dessutom säker och stabil när grekena kom fram.

Ett tag såg det dock ut som om Sveriges övertag skulle bli resultatlöst. Då kom Zlatans mål. Ett lika vackert som viktigt mål. Zlatan kunde inte ha valit ett bättre tillfälle att göra mål i landslaget igen. Kanske hade han läst min krönika i dag...

Det var stort att se hur jublande lycklig Zlatan blev också. Suverän framspelning av Henrik Larsson.

Smart, Lagerbäck

Även Petter Hanssons 2-0-mål var väldigt viktigt, det gav Sverige ännu mer självförtroende och arbetsro och gav grekerna en ännu störe känsla av uppförsbacke.

Det var också helt rätt av Lagerbäck att plocka ut Zlatan efter 1-0 och spara honom till Spanien-matchen. Alla de som sågat Daniel Andersson totalt bör kanske också ta sig en funderare... Därmed dock inte sagt att jag inte vill se Kim Källström.

De fantastiska fansen sjöng lovsånger på slutet och det är inte svårt att förstå, det här är en kväll att minnas.

Alla som såg Spanien besegra Ryssland med 4-1 tidigare i kväll vet att det blir en betydligt tuffare uppgift. Men inte alls omöjlig.