Succéslutspel ger bra chans till nytt kontrakt

”Lilja har inte precis försämrat sina chanser"

Foto: AP
T v: Andreas Lilja jublar under Detroits segerparad genom stan efter att man vunnit Stanley Cup. T h: Lilja är närmast att se målvakten släppa in ett ml mot Pittsburgh i Stanley Cup-finalen – men laget vann ändå finalserien mot Pittsburgh.
SPORTBLADET

Andreas Liljas kontrakt med Detroit går ut. Men han har god chans till förlängning efter att ha gjort ett bra slutspel.

– Han kan nog få ett kontrakt värt cirka en miljon dollar per år, säger Håkan Andersson, Europachef för Red Wings scoutingverksamhet.

Andreas Lilja gjorde ett bra Stanley Cup-slutspel. Så bra att Detroit är intresserade av att förlänga avtalet med honom.

– Jag är inte ansvarig för kontraktsbiten inom Detroit men man kan ju i alla fall konstatera att han inte precis har försämrat sina chanser i slutspelet, säger Håkan Andersson.

Får runt sex miljoner kronor

– Men han är inte i det läget av sin karriär att han kan ställa vilka krav som helst. I så fall blir det förmodligen ett kontrakt värt ungefär lika mycket som de tidigare, 1,0 till 1,2 miljoner dollar.

Andreas Lilja, som fyller 33 år i juli, har spelat 217 matcher för Detroit de tre senaste säsongerna. Det har bara blivit fyra mål på den tiden men hans styrka är å andra sidan det fysiska, defensiva spelet.

FAKTA

Andreas Lilja

Svenska klubbar: Malmö (1994-2000), Mora (del av säsongen 1998 samt 2004–05).

NHL-klubbar: Los Angeles Kings (2000–2002), Florida Panthers (2002–2004), Detroit Red Wings (2005–2008).

Totalt antal matcher i NHL: 431. Elitserien: 234. Tre Kronor: 7.