Aragones: Sverige har imponerat mest i EM

Spanien fruktar svenska omställningar

SPORTBLADET

NEUSTIFT/STOCKHOLM. Spanien krossade Ryssland med 4–1 i premiären, men efter Sveriges seger mot Grekland vågar inte förbundskapten Luis Aragonés ta något för givet.

– Vi är mycket glada över segern mot Ryssland, men nu väntar en svår match mot Sverige, som är ett extraordinärt bra lag, säger han.

Foto: AP
Spaniens förbundskapten, Luis Aragonés.

Starten kunde knappast ha varit bättre. Taktiken fungerade perfekt, en skyttekung klev fram och spelet var stundtals strålande. Spanien fick en perfekt start på EM. Det är uppenbart att det är en tuff uppgift som väntar Sverige i nästa omgång.

– Det är 23 spelare av världsklass i Spaniens trupp. Du kan nämna nästan vilken som helst och jag skulle vara intresserad om de hade svenskt pass, sa bland annat den svenske förbundskaptenen Lars Lagerbäck på dagens presskonferens.

Tyskland, Portugal och Sverige

Spanien imponerade på Sverige. Men Sverige imponerade även på Spanien. Förbundskapten Luis Aragones menar att Sverige tillsammans med Tyskland och Portugal är det lag som imponerat mest i EM hittills.

– Sverige kontrar väldigt snabbt, och på topp har de formidabla spelare, säger han.

Han vet också hur det känns att både vinna och förlora mot Sverige efter EM-kvalet.

– Jag tror att vi och Sverige har lika bra koll på varandra eftersom vi möttes i kvalet. Men nu tar vi en dag i sänder, säger han.