Brückner: Vi måste höja oss

Tungviktsmöte i kväll

SPORTBLADET

Två lag. Två segrare. I kväll blir det tuffare för Tjeckien och Portugal när de båda lagen möts.

– Vi måste höja oss på alla nivåer, säger Tjeckiens förbundskapten Karel Brückner.

Foto: AP
Missnöjd Förbundskapten Karel Brückner vill se bättre takter från sitt lag.

Tjeckien imponerade knappast i EM-premiären mot Schweiz. Värdnationen skapade flera chanser och målvakten Petr Cech tvingades till flera fina ingripanden. Efter 1–0-segern har Tjeckien fått en del kritik i tjeckisk media, något som Karel Brückner inte gillar.

– Jag tycker att det är lite orättvist att vi får kritik efter att ha startat turneringen med en seger. I lördags koncentrerade vi oss på att ta tre poäng snarare än sättet vi vann på, säger han.

Nu väntar dock Portugal och Brückner erkänner att hans Tjeckien måste spela bättre i kväll.

– Realistiskt sätt så måste vi höja vårat spel på flera nivåer eftersom Portugal är en av favoriterna att vinna turneringen och det krävs ett fantastiskt lag för att slå dem, säger han.

Brückner har också sin plan klar för hur det ska gå till. Nyckeln är Tjeckiens defensiv.

– Jag erkänner att vi inte är lika starka som Portugal offensivt, men det betyder inte att vi är ett sämre lag. Vi är starka defensivt, spelar bra som lag och är taktiskt smarta, så förutsättningarna finns för en bra match.

Till skillnad från Tjeckien visade Portugal stundtals upp ett riktigt bra spel mot Turkiet som besegrades med 2–0 och nu vill Luis Felipe Scolaris landslag rycka ifrån i tabellen.

– Vi måste utnyttja våra tekniska kvaliteter. Vi spelar med samma lag som mot Turkiet, men vi vet att vi har kvalitet på bänken, säger Scolari.

ARTIKELN HANDLAR OM