Fotbollsparodi i regnigt Basel

Turkiet vände mot Schweiz

Foto: PASCAL LAUENER
Hakan Yakin gör mål efter att bollen stannat i en vattenpöl.
SPORTBLADET

Fotbollsmatch? Vattenpolo? Mötet mellan Schweiz och Turkiet utvecklades till något som liknar en fotbollsparodi på grund av kraftigt regn och usel dränering.

Matchens första mål är en tydlig illustration på hur matchen på St. Jakob Park länge såg ut. Schweiz mittback Phillipe Senderos slog en lång höjdboll, på den regnsjuka planen kunde han knappast göra något annat, som blev en perfekt löpboll för Eren Derdiyok. Denne rundade Turkiets målvakt Volkan Demirel och spelade in till Hakan Yakin.

Bollen stannade upp för Yakin

Skadade stjärnan Alexander Freis ersättare Hakan Yakin väntade på bollen vid bortre stolpen. Den stannade dock helt upp i vattnet och Yakin kunde lätt sätta den i tomt mål. Schweiz första mål i EM kom i den 32:a minuten och 1–0 är ställningen efter de första 45 minuterna. Det borde dock ha varit 2–0, men Yakin missade öppet mål bara ett par minuter efter sin första fullträff.

Femton minuter regn för mycket

Det började regna efter ungefär tio minuter och bara en kvart senare var planen nästan ospelbar. Som när Turkiet slog en bakåtpassning som bara stannade upp och höll på att friställa Derdiyok. Dräneringen tycks vara usel. Som tur är slutade det regna och i den andra halvlek gick det att spela fotboll. Då tog Turkiet över och vann med 2–1.

ARTIKELN HANDLAR OM