Scolari klar för Chelsea

Tar över efter EM

Foto: FRANCISCO LEONG
SPORTBLADET

Nu är det klart. Luis Felipe Scolari är klar som ny manager för Chelsea. Först ska han dock leda Portugal till EM-guld.

– Han är en av världens bästa coacher, skriver Chelsea på sin hemsida.

I dag tog han sitt landslag till kvartsfinal i EM via seger mot Tjeckien. Därefter presenterade Chelsea nyheten på sin hemsida. Luis Felipe Scolari tar över som manager för Londonklubben. Spekulationerna om vem skulle leda laget efter sparkade Avram Grant har varit många.

Sven-Göran Eriksson, Roberto Mancini och Frank Rijkaard har alla nämnts som tänkbara namn, men det blir alltså brasilianaren Scolari. Han tar över klubben från och med den 1 juli.

– Felipe har fantastiska kvaliteter. Han är en av världens bästa coacher där han har gjort succé på landslags- och klubblagsnivå. Han får ut det bästa av en talangfull trupp och hans ambitioner matchar våra, skriver Chelsea på sin hemsida.

Vill inte störa Scolari

Chelsea skriver på sin hemsida att man inte tänker kommentera utnämningen något mer för att inte störa Scolari under EM. Ska vi gissa att brasilinarens första fråga på nästa presskonferens lär handla om Chelsea ändå?

I dag kan han dock glädja sig åt att Portugal är klart för kvartsfinal efter Turkiets seger mot Schweiz.

– Vi är ett av de bästa lagen i Europa, men självklart vill vi mer än så, sa Scolari efter segern mot Tjeckien tidigare under onsdagskvällen.