Här tar EM slut för Chippen

Besked i dag – han kan inte spela mer: "Det är ett avbräck”

Foto: MARCUS ERICSSON/BILDBYRÅN
SLUTET Christian Wilhelmsson spelar inte mer i EM efter skadan mot Grekland på tisdagskvällen.
SPORTBLADET

LUGANO. Christian Wilhelmsson, 28, har spelat klart i EM.

– Det är definitivt inte bra, ett avbräck, säger Lars Lagerbäck.

Precis som befarat så har Christian ”Chippen” Wilhelmsson spelat färdigt i det här mästerskapet.

Skadan han ådrog sig i slutet av matchen mot Grekland är för allvarlig för att mittfältaren ska kunna bli spelbar igen under EM.

– Han har en bristning i baksidan av låret, det tar sin tid att läka. Vi ska ta ett snack med honom i eftermiddag men har kommer nog inte att spela mer i turneringen, säger landslagsläkaren Anders Valentin.

"Alex” tveksam mot Spanien

Veteranen Niclas Alexandersson, 36, har också problem. Det är oklart hur allvarlig hans skada i vaden är men det är tveksamt om han spelar mot Spanien på lördag.

– Vi ska undersöka Niclas närmare under eftermiddagen och ta lite bilder. Förhoppningsvis är det ingenting trasigt men vi får se. Han tyckte att det kändes bättre i dag men han har ont, säger Valentin.

Lars Lagerbäck kan alltså tvingas att göra ett par byten i den startelva som slog Grekland med 2-0 i går.

Chippen är definitivt borta – kanske också Alexandersson.

– Det är definitivt inte bra, båda två startade i går och var bra, det är ett avbräck. Vi får jobba vidare och det finns andra vi kan plocka in, säger förbundskaptenen.

Fredrik Stoor och Sebastian Larsson känns som två ganska givna ersättare även om Lagerbäck inte är i närheten av att ta just de orden i sin mun.

Det kan även bli aktuellt att spela med en forward – då troligvis Johan Elmander eller Henrik Larsson – till höger på mittfältet.

– Det finns flera att välja på och de som inte spelade i går är beredda att kliva in. Men det är klart, jag hade hellre haft kvar dem. Sen har vi även några forwards som kan spela på den (högermittfält) positionen.

Det är inte bestämt om Christian Wilhelmsson stannar kvar med laget i Lugano eller om han reser hem.

– Det har inte så stor betydelse för min del, man får väl väga in det som medicinska teamet kommer fram till.