Bråk stör Spanien

Torres utbytt och förbannad

Foto: Christof Koepsel
Fernando Torres var glad – så länge han fick vara på planen. När han blev utbytt började bråket.
SPORTBLADET

NEUSTIFT. En konflikt stör Spanien inför Sverige­matchen på lördag.

Nu ger Luis Aragonés storstjärnan Fernando Torres en skarp tillrättavisning.

– Det är internt, men såna här saker får inte inträffa, säger förbundskaptenen.

Foto: AP
Luis Aragonés beslut att byta ut Fernando Torres var det som startade snacket.

Efter en bra insats blev Torres utbytt redan i den 54:e minuten mot Ryssland i tisdags. ­Något som gjorde ­honom rejält förbannad. Han vägrade att ta emot förbundskaptenen Luis Aragonés utsträckta hand, slängde tröjan i marken innan han under vilda protester gick och satte sig på bänken.

Förståelse för Torres

– Jag har också varit spelare och blivit arg. Därför har jag förståelse för Torres reaktion. Och den som inte får spela borde bli arg, men först och främst på sig själv, sa Aragonés på gårdagens presskonferens och förklarade att han bytte ut Torres för att förstärka defensiven.

Aragonés deklarerade också att han så snart som möjligt ska ha ett enskilt samtal med Liverpoolanfallaren.

– Såna här saker får inte inträffa och en tillrättavisning i efterhand är viktig, men det är internt och stannar i omklädningsrummet, sa Aragonés, som genom åren varit inblandad i en mängd olika kontroverser (se faktaruta till höger).

”Inte pratat med Luis”

Huvudpersonen själv var ­fåordig och ville till varje pris undvika bråk efter Spaniens succéstart i EM.

– Jag har inte pratat med Luis Aragonés om incidenten. Men om han måste säga mig något, så säg det då. Jag förutsätter att han gör det, sa Fernando Torres.

”Sånt som händer”

Han fick också ge sin syn på sitt uppträdande i samband med att han lämnade planen till förmån för Cesc Fábregas.

– Det är sånt som händer i stridens hetta. Ingen gillar ju att bli utbytt, men sanningen är att vi gjorde två mål efter bytet. Det var ett taktiskt beslut och det måste man acceptera. Det finns inget mer att säga, sa Torres enligt radiostationen Onda Madrid.  

FAKTA

Aragonés tidigare bråk

RASISTATTACKEN

Under en landslagsträning 2004 tröttnade Aragonés på spelarnas slappa inställning. Han avbröt en övning och skällde ut José Antonio Reyes. Tränaren skrek att det var dags att Reyes insåg att han var bättre än sin dåvarande lagkamrat i Arsenal, Thierry Henry.

– Hälsa den där svarta skiten från mig att du är mycket bättre än honom. Tveka inte att säga det till honom, sa Aragonés.

Så här förklarade Aragonés senare påhoppet:

– Reyes är etniskt sett zigenare. Jag har flera svarta och zigenska vänner. Det enda jag försökte göra i det här fallet var att motivera zigenaren genom att säga till honom att han är bättre än den svarte.

RAÚL-KONFLIKTEN

Efter förlusten mot Nordirland borta (2–3) petades Raúl. Han hade varit given i landslaget i tio år, gjort 102 landskamper och 44 mål. Beskedet om petningen fick han – i radio.

– Jag ringde inte upp Raúl eftersom jag aldrig annars ringer någon spelare. Jag brukar bara ringa skadade spelare, som till exempel Carlos Marchena och Samuel­ Eto’o, sa Aragonés.

Det där sista skulle han nog inte ha sagt. Att han ringde upp knäskadade – kameruniern – Eto’o men inte nationalhjälten Raúl ­retade upp spanjorerna rejält.

MEDIABRÅKEN

Aragonés har periodvis bojkottat media helt och vid flera tillfällen skällt ut reportrar, bland annat en som bar Raúl-mask. En annan skrek han nyligen ”ynkrygg” till i direktsändning.