Nu kan det bli mardrömsmotstånd för Tyskland

Schweinsteiger utvisad

Foto: Martin Rose
Bastian Schweinsteiger, 26 år Klubb: Bayern München Nation: Tyskland
SPORTBLADET

Till att börja med riskerar Tyskland att åka ur EM redan i gruppspelet efter förlusten mot Kroatien i kväll. Men tar de sig till slutspel väntar där Portugal.

– Vi är självklart besvikna, säger Tysklands förbundskapten Joachim Löw.

På många sätt handlade matchen mellan Tyskland och Kroatien om att undvika Portugal. Båda lagen räknar nog kallt med att gå vidare till kvartsfinal. Det gör säkerligen Tyskland fortfarande efter dagens förlust.

Österrike väntar i nästa omgång och det ska till en rejäl skräll för att tyskarna ska missa kvartsfinalen. Väl där blir det dock en riktigt svår match för Tyskland. För nu väntar alltså Portugal där.

Podolski upp i skyttetopp

Matchen mot Kroatien förlorade Tyskland på slarvigt försvarsspel och näst intill obefintligt anfallsspel. Endast under fyra, fem minuter i första halvleken och sista tio minutrarna av matchen lyckades Michael Ballack och kompani skapa något tryck mot motståndarmålet.

– De drog sig tillbaka efter det första målet och vi klarade inte av att sätta dem under någon press. Vi spelade för många långbollar och det var lätt för dem att hantera. Jag tycker det var en välförtjänt förlust, säger Joachim Löw.

Rött kort för Schweinsteiger

I slutminuterna blev Bastian Schweinsteiger utvisad efter att ha ilsknat till på Kroatiens Jerko Leko och knuffat omkull denne. Domaren tvekade aldrig utan visade rött kort direkt och nu är Schweinsteiger avstängd i den viktiga matchen mot Österrike

Det enda som fanns att glädja sig åt var att Lukas Podolski åter nätade och nu är uppe på tre mål – lika många som spanjoren David Villa – och därmed i topp av skytteligan.