Så här avgörs grupp B – fördel Tyskland

Spännande derby väntar

SPORTBLADET

Kroatien har inget att tänka på när grupp B ska avgöras. Ingenting kan påverka lagets placering, men tre andra lag hoppas, drömmer eller tror på en kvartsfinalplats. Sportbladet.se ger er förutsättningarna inför sista omgången här.

Kroatien 6 p +2

Den fina insatsen mot Tyskland ger framtidstro. Redan nu kan laget börja planera för en kvartsfinal mot antingen Turkiet eller Tjeckien, kan vila trötta spelare och bara njuta av de kommande dagarna.

Tyskland 3 p +1

Hade som mål att undvika Portugal. Nu får Tyskland hoppas på att de verkligen får möta Portugal för det betyder att laget är klart för kvartsfinal. Har fördelen av att ha avgörandet i egna händer. Poäng mot Österrike i sista matchen räcker.

Österrike 1 p -1

Trodde att EM var över när Sebastian Prödl ordnade en straff som Ivica Vastic dundrade in. Nu väntar ett "derby" mot Tyskland och Österrike har allt att vinna och det är precis det laget måste göra. Blir det seger så blir det kvartsfinal.

Polen 1 p -2

Hade ett svårt läge inför matchen mot Österrike. Har ett hopplöst läge nu. Det räcker inte med att vinna mot Kroatien, som om inte det var svårt nog. Laget måste hoppas på en knapp österrikisk seger mot Tyskland och att de själva kan vinna med två mål och gå vidare på fler gjorda mål än just Österrike.

ARTIKELN HANDLAR OM