”Jag gillar inte era billiga trick”

Rehhagel gjorde som Lagerbäck – och dömde ut media

Foto: Andreas Rentz
SPORTBLADET

Här gör Greklands förbundskapten Otto Rehhagel som Lars Lagerbäck – och dömer ut presskåren:

– Journalister skriver saker som de inte kan backa upp. Det är en gyllene regel inom journalistiken att inte erkänna sina misstag.

Lars Lagerbäck har de senaste veckorna haft några duster med svenska medier. Han tände till på en fråga om Fredrik Ljungbergs status i landslaget och ansåg vid ett annat tillfälle att journalisterna la orden i munnen på Zlatan Ibrahimovic.

Men i gruppmotståndaren Grekland verkar stämningen mellan media och förbundskapten vara än värre.

”Vill vända spelarna mot varandra”

Otto Rehhagel, som efter EM-guldet 2004 döpts om till Kung Otto, har fått utstå frän kritik efter förlusten mot Sverige, där Grekland under långa stunder visade upp dödgrävarfotboll. Till och med spelarna har gått ut och öppet ifrågasatt förbundskaptenens taktik.

Nu slår Rehhagel tillbaka – och menar att det är journalisterna som snackar en massa skit.

– Jag gillar inte de här billiga tricken som ni journalister kör. Det är som att ni vill vända spelarna mot varandra. Jag uppskattar det inte, säger han enligt nyhetsbyrån AP.

”Erkänner inte misstag”

Grekisk media vänder sig framför allt emot att Rehhagel medvetet ställde upp med en alltför defensiv taktik.

– Grekland är demokratins moderland. Det är ett fritt land och du kan säga vad du vill. Du kan kritisera och analysera vårt lag... men det är inte hundraprocentig segergaranti även om du spelar offensivt, säger Rehhagel som dömer ut journalisternas arbetsmetoder.

– Journalister skriver saker som de inte kan backa upp. Det är en gyllene regel inom journalistiken att inte erkänna sina misstag.

Ödesmatch mot Ryssland

– Vi har goda kvalitéer i laget, men vi har inte en Ibrahimovic. Dellas är en fantastisk försvarare, men han kan inte dribbla bollen 60 meter, spela ett väggspel och sen göra mål.

– Vi har aldrig sagt att vi ska revolutionera europeisk fotboll eller bli världsmästare.

Grekland spelar ödesmatch mot Ryssland i morgon. Förlust, då kan Rehhagel börja se sig om efter ett nytt arbete.

ARTIKELN HANDLAR OM