”Det hade varit storhetsvansinne”

Hysén förkastar förslaget att vila Zlatan mot Spanien

SPORTBLADET

Det har spekulerats i att Zlatan skulle vila mot Spanien.

– Herregud, jag var skitorolig att de inte skulle spela med Zlatan. Men nu tror jag att vi kan norpa en poäng, säger experten Glenn Hysén till sportbladet.se.

Foto: rolf andersson
Glenn Hysén.

Skadade högerbacken Niclas Alexandersson ut – Fredrik Stoor in. Skadade högeryttern Christian Wilhelmsson ut – Johan Elmander in.

Det blev de enda ändringarna sedan Greklandsmatchen.

– Jag är nöjd med startelvan, det blev precis som jag trodde och hoppades, säger Radiosportens expertkommentator Ralf Edström som till stor del får medhåll av Glenn Hysén.

– Jag håller alltid på att Sebastian Larsson ska spela från start, det bryter jag inte på nu heller. Men mot Spanien kommer vi säkert att bli tillbakapressade, så det är bra att ha med en sån som Elmander, som är en bra kontringsspelare. Just den här matchen kan jag köpa det, säger Hysén.

”Var skitorolig”

Tidigare i veckan funderade Lars Lagerbäck kring huruvida han skulle vila några spelare inför en eventuellt helt avgörande match mot Ryssland. Det verkar inte som att Zlatan Ibrahimovics knä håller för både match mot Spanien och Ryssland.

Men nu spelar Zlatan mot Spanien, vilket Hysén anser är helt rätt.

– Jag blev orolig när de började snacka om att de skulle vila spelare till den här matchen. Då undrade jag om de hade fått storhetsvansinne. Herregud, jag var skitorolig att de inte skulle spela med Zlatan eller Henke. Det är inget fel med Rosenberg eller Elmander på topp, men det hade känts nonchalant att tro att vi kan skita i Spanien-matchen och fixa det utan problem mot ryssarna.

”Hjärnan säger 2–0 till Spanien”

Både Hysén och Edström anser att det är rätt att spela Fredrik Stoor.

– Jag tycker inte att det finns några alternativ. Att ta in Dorsin på vänstern och flytta över Nilsson blir att konstra till det för mycket, säger Hysén.

Hur slutar matchen?

– Jag tror att spelarna kommer ut med självförtroende och kan ta en poäng, 1–1, säger Hysén.

– Hjärnan säger 2–0 till Spanien, hjärtat säger 1–1.