Ajajaja, den där sved

SPORTBLADET

I kväll kan Sverige blir klart för kvartsfinal vid seger mot Spanien – och om övriga resultat går blågults väg.

Följ hela dramat här – i sportbladet.se:s direktrapportering från Tivoli Neu i Innsbruck, Österrike.

SLUT SPANIEN VINNER MED 2-1.

Ajajaja, den där sved. Den där sved ordentligt. Sverige gör en riktigt bra match, perfekt genomförd under långe stunder, men förlorar med 2-1. Målet kommer alltså med sekunder kvar och, som det känns, helt i onödan. Vi ska ju bara spela slut matchen och så kommer långbollen. Petter går bort sig på Villa som hänger in segermålet.

Spanien är klart för kvartsfinal – och klara gruppsegrare. Det betyder att om Sverige går vidare så får vi möte Hup Hup Holland... ajaj.

Sverige gör en helt suverän första halvlek efter att ha hamnat i underläge 1-0 efter en kvart. Efter Zlatans 1-1-mål efter en halvtimme dominerar Sverige och har Spanien i brygga.

I andra halvlek, en halvlek vi får göra utan Zlatan Ibrahimovic, faller vi tillbaka lite och spanjorerna tar över mer och mer. Under de sista 20 minuterna dominerar de stort. Det märks tydligt på Sveriges spel när inte Zlatan finns med på planen. Det finns inte samma trygghet helt plötsligt. Självförtroendet sjunker betänkligt, direkt.

Ja, det var bittert det här. Fasen också.

Läget inför avslutningen nu då? Jo, det ser fortfarande bra ut. Vi har fortfarande allt i egna händer.

Seger mot Ryssland och vi är i kvartsfinal. Och blir det kvartsfinal så blir det mot Holland i Basel. Det är bra. Att den spelas i Basel alltså. Då har vi bara två timmar dit jämfört med en flygresa till Wien och en massa krabb.

Oavgjort kan också räcka mot ryssarna om exempelvis Ryssland vinner i kväll eller om det blir oavgjort. Finns säkert några scenarion till men jag kan inte rabbla alla här och nu.

Måste ner i mixade zonen och ta snack. Sen håller jag på att förfrysa fingrarna.

Det här var kul – i 92 minuter. Men dont worry, jag tror vi fixar det här ändå. Jag hoppas bara inte förlusten tar lite knäck på självförtroendet...

Tack för att ni hängde med, tack för att ni läste och tack alla ni som hörde av er.

Vi hörs igen snart, från träningarna i Lugano och framförallt från avslutningen – som kan bli en rysare – mot Ryssland här i Innsbruck på onsdag. Kämpa!

93 DAVID VILLA... Fredrik Stoor krockar med Fernando Torres och långbollen når fram till David Villa som gör det enormt bra. Petter Hansson möter men blir grundlurad. Villa bara vinklar bollen förbi Petter, går vid sidan om och placerar in 2-1 kallt till vänster om Isaksson. Man får inte svära i radio men i bloggar är det helt okej. Faaaaaaaaaaaan!

91 2-1 SPANIEN!!!!!


91 Stoor får sig en tryckare av Torres när han täcker ut bollen till inspark.

90 Tre minuters tillägg. Rosenberg på vippen att komma helt ren men en spansk back hinner emellan. Fredrik Ljungberg får ett kanonläge strax utanför straffområdet, han tar skott och... högt, högt över.

88 Sverige plockar undan. Micke Nilsson följer med upp hela vägen i kontringen och har enorma problem att ta sig tillbaka, han ser helt slut ut. 1-1 är ett drömresultat för Sverige. Håll det här nu. Torres går på avslut men Isak limmar.

86 Hörna Spanien... Henke Larsson byter med Kim Källström.

84 Källström på väg in men Sverige får inte byta...

81 Villa på väg igenom men Sverige får frispark eftersom Nilsson knuffas. Villa protesterar och Nilsson ser ilsken ut. Hände det något där nere? En loska kanske?

80 Tio kvar nu.

77 Oj, nära nära för Sverige efter en fräck variant. Svensson hittar Petter långt borta i straffområdet från en frispark. Petter slår in bollen med smalbenet (just om det också var en del av varianten vet jag inte) och Larsson dyker upp på borte och är nära att hinna fram. Petter grimaserar, han såg hur nära det var...

76 Och nu ska Sebastian Larsson in. Nummer 18 får han spela i och... va????? Vi får en frispark.. ? Jo, det är sant. Den svenska klacken jublar hånfullt. Elmander går av, Larsson in. Stoor är där också och snackar lite med Elmander.

76 Nej... ursäkta mig men nu suger du ordentligt, Vink! Lätta frisparkar för Spanien nu. Åhh...

74 Höjdbollar mot Larsson och Rosenberg är det enda vi har i anfallsväg just nu. Hela det svenska laget på egen planhalva så fort Spanien har bollen. Sjunker ned ganska djupt. 1-1 är ett bra resultat.

73 Sebastian Larsson bryter uppvärmingen och springer mot bänken. På väg in då alltså. Mästerskapsdebut för Seb. En kvart mot Spanien är inte så dumt och vi behöver verkligen nya krafter nu. Elmander är trött.

71 Silva har lekstuga på vänsterkanten och gör bort lite allt möjligt i det svenska laget. Elmander visar fem fingrar mot den svenska bänken. Fem minuter kvar innan byte? Eller fem cheeseburgare på sin plats efter matchen?

71 Mer och mer Spanien och vi börjar bli passiva. Ny spansk hörna... Torres nickar först och efter lite flipper så fångar och håller Isak bollen.

69 Dubbelhörna Spanien men det slutar med en inspark för Sverige.

67 Rosenberg får en tryckare i ryggen men vi får inga frisparkar nu. Spanien däremot behöver bara snubbla för att Vink ska blåsa (borde inte Vink blivit linjedomare i stället förresten? Med tanke på namnet). Den svenska delen av publiken buar vid varje domslut emot oss nu....

65 Mycket Spanien nu igen. Det svenska anfallsspelet har kört fast och Larsson/Roseberg får inte mycket vettigt att jobba på. Domaren emot oss nu också lite. Mycket frisparkar för Spanien. Men hellre det än en straff.

62 Trippelchans för Spanien och det är milimeter från 2-1 i baken. Villa driver in i straffområdet och hittar Silva som först tar emot och sen avslutar. Tur det. Isak räddar, släpper retur som Villa hugger på. Isak klarar det också. Bollen går tillbaka till Torres som avslutar direkt. Daniel Andersson täcker undan det skottet och det är tur, Isaksson var överspelad.

Vad är det man säger... puh!?

60 Ljungberg är inne i spel igen och skobytet tog exakt en minut och 26 sekunder.

59 Fredrik Ljungberg byter skor och står utanför planen. Skoskav? Dåliga dobbar?

57 Hansson mot Torres i en duell. Hansson vinner, så klart. Han brukar göra det mot Torres. Hansson måste vara en av de värsta försvararna att möta för Torres. Och nu agerar Aragones. Xavi har spelat klart och Cesc Fabregas kommer in. Nu får vi verkligen se upp. Iniesta också klar för i dag. Cazorla ersätter. Inte Calzone eller Carola... utan Cazorla.

56 Olof Mellberg nickar bort en spansk frispark till hörna... som... rensas undan. Mycket Spanien nu, Sverige får inte riktigt tag i bollen och när vi väl får det kan vi inte riktigt hålla i.

54 Om vi räknar bort målet i dag av Zlatan så är faktiskt Markus Rosenberg den senaste svensken som gjort mål på Casillas, Spaniens målvakt. Han gjorde det i Champions League den här säsongen när Werder Bremen mötte Real Madrid. Anders Svensson varnas.

52 Johan Elmander dras ner av Marchena som varnas. Elmander blir liggandes men kommer på fötter. Marchena blir liggandes men kommer också han på fötter så småningom. Men han låg längst. Svensson lyfter frisparken mot straffområdet med Spanien rensar undan.

49 Ganska pigg inledning av andra halvlek av spanjorerna men vi har koll. Mycket boll för Spanien dock.

48 Regnet börjar dugga ned över Tivolit här i Innsbruck. Utsålt här i dag, förstås. 30 000. Samtidigt som speakern meddelar publiksiffran så hugger Elmander ned Villa men eftersom bollen är emellan så är det helt okej, enligt domaren.

Regn ja... det är nog på gränsen till snö med tanke på temperaturen här...

47 Frispark Spanien i farligt läge. Försöker en snabb variant som vi plockar undan. Tack för det.

46 Då är vi igång igen. Utan Zlatan men ändå. Mackan spelar med nummer 22 på ryggen.

PAUS Spelarna är på väg in igen. Spanjorerna är redan inne faktiskt och nu kommer Sverige, ett par minuter senare. Kaxigt. Zlatan utbytt i paus – Markus Rosenberg ersätter. Det är knäet som spökar, garanterat. Hoppas att det handlar om en ren säkerhetsåtgärd. Kul att se Rosenberg.

PAUS Som sagt, se upp för straffsituationerna i andra halvlek. Krävs INTE mycket för en spansk straff. Och som sagt, Daniel Andersson har varit lysande och är nog förlåten för varenda sidledspassning han slagit i hela sin karriär. Och in i era hjärta, är det inte så?

Blir bara kallare och kallare här. Jag måste upp och hoppa lite, få igång blodcirkulationen innan andra halvlek börjar.

Kim Källström är ine och värmer upp. Men det är å andra sidan alla avbytarna i Sverige.

Tillbaka om ett par minuter.

PAUS 1-1, Sverige-Spanien. Sverige har gjort en grym första halva av matchen. Trots ett tungt 1-0-mål bakåt efter bara en kvart (Torres) så har Sverige lyft sig. Elmander var nära att kvittera direkt på avspark. 1-1 kom så småningom. Genom Zlatan, förstås. Med dryga kvarten kvar petade han sig förbi Ramos och drog in kvitteringen.

Fredrik Stoor slog inlägget som Zlatan plockade ner.

Efter målet har Sverige dominerat, ja stundtals spelat ut Spanien som har fått rensa undan bollar. Det hör inte till vanligheten. Fredrik Stoor har varit riktigt, riktigt bra i sin mästerskapsdebut, ja stundtals lysande. Han har bra koll på sin vänsterkant och sticker alltså med framåt emellanåt.

Daniel Andersson och Anders Svensson har också varit riktigt bra. Daniel Andersson på gränsen till fem plus alltså. Under slutet av första halvlek har de legat helt rätt och brytit/fångat upp det mesta som spanjorerna försökt med.

45 Straffsituation Spanien och det var nog riktigt nära, det där. Har inte fått några reprisbilder än. Domaren blåser av halvleken. Reprisbilderna visar tydligt att Johan Elmander trycker Silva ordentligt i ryggen och det ser ut som en solklar straff. Spanjorerna är framme och klagar på domaren. Vi får verkligen se upp i andra halvlek. Efter den tryckaren krävs det inte speciellt mycket för att Vink ska peka på punkten.

45 En minuts tillägg.

43 Ramos stänger Henke som försöker gå i djupen men domaren friar. Sverige plockar upp det mesta som Spanien försöker med nu och spelar vårdat. Lugnt och säkert. Spelar sig ur situationer på ett sätt jag knappt sett Sverige göra. Inte mot ett sådant här motstånd i alla fall.

41 Ljungberg går in stenhårt på Ramos och är nära ett gult. Laul är taggad till höger om mig. Heltänd. Tuggar nästan fradga.

38 Svensson går på skott, tätt utanför. Spanien tvingas slå ifrån sig nu. Vilken halvlek Sverige gör! Dryga fem kvar. 2-1 med sig in i omklädningsrummet hade smakat tapas...

36 Sverige har faktiskt Spanien i brygga nu. Ett ordentligt grepp och spanjorerna ser skärrade du. Nära igen när Zlatan och Henke vipplar runt med bollen i straffområdet. Spanien sticker upp och David Villa testar Isaksson.

Pressläktaren gungade ordentligt här när Sverige kvitterade. Hoppas den håller. Gungar rätt bra på den svenska läktarsektionen nu också. Bra tryck!

Fredrik Stoors inlägg mot den bortre delen av straffområdet och till Zlatan är magnifikt. Han har fått en grym start på den här matchen, Fredrik. Kul.

34 ZLATAN IBRAHIMOVIC GÖR DET, VEM ANNARS!! Härligt svenskt anfall. Daniel A hittar ut till Fredrik Stoor som avancerar och slår ett lysande inlägg. Bollen går över Larsson i mitten och dimper ner på fötterna på Zlatan vid den vänstra stolpen. Han ser ut att missa det första läget men petar till bollen lite till höger och drar till. Casillas är på bollen men klarar inte hålla den.

Ramos går på Zlatan men hinner inte med på petningen till höger, det snabba steget och skottet.

Zlatans andra i EM – vi får se om det kommer en spya till lite senare.

34 SVERIGE KVITTERAR!!!

32 Daniel Andersson är hur bra som helst och håller på att spela till sig ett proffskontrakt med Juventus. Lysande så här långt. Henrik Larsson får frispark emot sig när han går upp och nickar i straffområdet.

Hela den svensk publiken buar och busvisslar förstås. Vink, domaren från Holland, markerar att Henke gick upp med armbågarna. Han blandar väl inte ihop Henke med Martin Dahlin nu?

30 Zlatan springer offside med några centimeter. Synd. Kallt som f här nu. Hackar tänder.

28 Spanien vänder fort och kontrar men Sergio Ramos försöker filma sig till en frispark med ett jättedyk. Anders Svensson blir vansinnig och viftar, gestikulerar och pekar finger som en riktig sydeuropé. När han inte filmar Ramos så fastnar han på kort.

26 Bra spel. Otroligt bra, tycker Laul. Simon håller med. Jag också då. Stoor har inlett den här matchen riktigt, riktigt bra. Nu håller vi till och med i bollen, spelar korta passningar, vänder på spelet... vi spelar lite spanskt.

22 Puyol tvingas byta – Albiol kommer in i stället. Det är absolut ett avbräck för Spanien. Var det Zlatan som knäckte Barça-backen? Albiol, nu blir det åka av. Knyt skorna ordentligt och spänn resåren i brallorna.

22 Bra svenskt läge igen. Zlatan hämtar in en långboll och vägrar låta Puyol ta bollen trots att han hugger, hugger och hugger. Zlatan vänder hem, får tillbaka bollen och hittar Henke i straffområdet med en härlig boll. Henke försöker lobba in bollen över Casillas men han får för mycket träff. Bra spel igen, Sverige!

20 Nu är det Sverige som rullar och håller i bollen. Tappar den dock ganska enkelt. Det ser betydligt bättre ut jämfört med i Madrid i höstas. Vi har hyfsad koll och det händer en del framåt ändå.

19 Mitt tips tillsammans med kollegorna här inför matchen är redan kört. Tippade 2-0 till Sverige. Nu tror jag på 2-1 i stället. Och Zlatan kommer fortfarande att göra Sveriges första mål.

16 Sverige är nära att svara direkt. Henrik Larsson hittar en framstormande Elmander som kommer helt ren, till höger i straffområdet. Elmander är lite i obalans när han tar avslutet med höger och bollen fastnar i burgaveln. Fint svensk spel, framspelningen av Larsson är fenomenal. Löpningen av Elmander inte alls dum den heller och typisk... Elmandersk.

15 En spansk hörna från vänster resulterar i 1-0. Fernando Torres gör målet. Hörnan är kort och bollen hamnar hos David Silva som helt oattackerad kan lyfta in bollen till Torres som stöter in bollen med foten. Såg ut som en nick först. Petter Hansson river och sliter men får inte undan honom. Bollen smiter in vid Isakssons högra stolpe.

15 1-0 SPANIEN!!!

13 Sverige får ett bra kontringsläge men den holländske domaren blåser frispark för Zlatan i stället. Elmander grämer sig och slår ut med armarna. Anfallet rinner ut till en spansk inspark så småningom. Synd. Svenska klacken kör ”andra sidan är ni klara”... Svaret uteblir eftersom den andra sidan är full av fem tusen spanjorer. Med båttutor.

11 Petter Hansson bryter och tar boll från Ramos med en glidtackling... Snyggt! Och ni vet vad det innebär.. Svensson har läge att vända på spelet, över till Sveriges högerkant där det finns mycket yta men får inte över bollen.

9 Ljungberg driver upp på vänsterkanten, viker in och tar avslut. Klent skott och plockpotatis för Casillas. Bra initiativ dock av kaptenen. Spanien fortsätter rulla mycket boll, den blågula klacken buar...

6 Sverige bryter ett uppspel på högerkanten och har bra koll på det här, än så länge. Den svenska delen av publiken buar, precis som mot Grekland, när Spanien rullar boll hemåt. Mycket bollinnehav för Spanien så här långt men det var väntat, det har vi räknat med. Det gäller att sätta pressen rätt, att inte backa för långt och låta spanjorerna trilla för mycket.

5 Henke väggar fram till Elmander och Sverige kommer i ett riktigt bra läge. Elmanders passning mot Zlatan är dock för brant och den rinner ned till Casillas. Synd. Bra gjort av Henke, han är ruggig på det där. Att vinkla bollar, att vägga och tocha vidare.

3 Lille Xavi är motorn i Spaniens lag. Nere och hämtar mycket boll. Hade han inte haft en landslagströja på sig under nationalsången hade jag tagit honom för en bollkalle eller en maskot, så liten är han. Nu går han på avslut men skottet går högt över.

Sverige sätter in sin press en bit in på Spaniens planhalva. En liten, liten bit.

1 Borde stått 40 sekunder egentligen. Zlatan är nära att få ett riktigt bra läge direkt men Puyol slår bort. Spanien vänder på spelet och hotar på vänsterkanten. Vilken inledning!

1 And we are off.. Sverige tar avspark.

17.55 Gåshud? Skojar ni... Fy fasen. Alltid kul att titta på spelarna under nationalsången. Zlatan och Stoor var de enda svenska spelarna som inte sjöng. Micke Nilsson försökte i alla fall även om han mest öppnade och stängde munnen. Petter Hansson såg helt galen ut, Henrik Larsson nöjd ut.

Larsson såg ut att njuta av varenda sekund. Johan Elmander tog i mest. Nu kör vi!

17.51 White Stripes spelas nu – Seven Nation Army. Bra tryck! Spelarna vandrar in, det är dags för nationalsång så jag släpper tangenterna en stund och reser mig...

17.48 När jag satt på matchen i Madrid i november och kommenterade jag att Capdevila, Spaniens vänsterback, gjorde ett mål och förklarade samtidigt att jag gillar namnet. Capdevila. Tycker det är sanslöst coolt. Capdevila. Då, i Madrid, sa jag att jag skulle döpa min förstfödde son till Capdevila i tredjenamn och jag står fast vid det här.

Molton Marcus Capdevila Leifby ska han heta, parveln...

Skulle Petter Hansson få in en riktigt skön glidtackling på Fernando Torres här i kväll och göra en stormatch precis som på Råsunda i det första mötet med Spanien i kvalet så får jag ta mig en funderare om jag kan klämma in Petter Hansson någonstans i namnet också. Molton Marcus Petter Hansson Capdevila Leifby? Funkar?

17.44 Hyfsad forwardsuppsättning hos spanjorerna. Torres och Villa startar alltså. Villa gjorde tre mål i premiären mot Ryssland och enligt Simon B är han nu en av åtta spelare i historien som lyckats med den bedriften.

På bänken sitter Daniel Güiza. Han vann skytteligan i spanien den här säsongen med 27 mål på 37 matcher. I Mallorca.

Hyfsat sparkapital det också.

17.40 Stämningen stiger på Tivoli Stadium. Hoppas bara inte Sverige blir uppsnurrade här om en stund. Vi vill inte se en repris på kvalmatchen i Madrid i november när vi blev totalt överkörda. Jag var där – och jag saknar värmeslingorna och infravärmen som fanns på Bernabeu. Hade behövts här i dag.

Ganska jämnt på läktarna – hälften rött, hälften gult känns det som. Den svenska delen för ett ordenligt oväsen när den svenska startelvan presenteras.

17.33 Okej, då dammar vi av spanjackernas elva också. Och den är ruggig, se bara...

Casillas – Ramos, Marchena, Puyol, Capdevila – Iniesta, Senna, Xavi, Silva – Torres och Villa.

Fel av mig alltså. Elmander och Stor får tampas med Silva på sin kant, ingen annan, om de inte skiftar. På bänker sitter alltså spelare som Cesc Fabregas, Alonso, Güiza... med flera.

Villa gjorde tre pytsar mot Ryssland i den första gruppspelsmatchen så se upp!

17.30 Teddy Lucic tackade nej till att spela i EM, men han här är ändå. Som supporter. Kollaga Markus Eriksson sprang på backklippan utanför arenan i matchtröja. Frågan är om han köpt den eller om han tvättat den han använde mot Tyskland i VM senast? Eller reservtröjan han aldrig behövde svetta ner under 94 VM.

17.26 Och jag har precis insett att jag kommer att frysa, just det, R-saken av mig här i kväll. Känns som det är tio grader i luften ungefär. Undrar hur det går för Laul som reste till Innsbruck med shorts, linne och sandaler i bagaget.

Behöva jag nämna att Innsbruck har arrangerat ett OS? Ett vinter-OS...

17.21 Jag undrar hur nervös Fredrik Stoor är just nu. Han gör sin första mästerskapsmatch, han gör det mot Spanien och mot Barças lille, kvicke och tekniska Anders Iniesta. Nej, inte Anders... ANDRES Iniesta..

Och Stoor får klara sig på helt egen hand för framför har han en offensivt älgande forward från Alingsås – Johan Elmander. Frågan är vilket defensivt arbete han kommer att ta? Vad har han fått för order? Ska han följa med hela vägen ner, ja då lär han inte vara med så mycket i anfallet. Risk för pingislunga då skulle jag tro.

Zlatan värmer upp tillsammans med Anders Svensson och just Stoor plus några till på en yta lika stor som mitt badrum på hotellet. Små snabba steg, små snabba passningar, allt för att få igång fötterna.

Och Teddy Lucic är här... i matchtröja.. Va? Snart Spaniens elva också... sorry.

17.14 Sverige kommer in för att värma upp samtidigt som Markus Eriksson och Simon Bank är de första som ansluter till pressläktaren. Ganska kallt i Innsbruck i dag och särskilt ute på pressläktaren som är högt belägen.

Ganska märklig arena det här – Tivoli Stadium. Ser ut ungefär som om byggmaterialet, betongen och armeningsjärnet tog slut helt plötsligt och Fritzl eller vad byggledaren nu hette bara kort och gott konstaterade ”jaja, då skiter vi i det, det får räcka så här”..

Den ena långsidan består alltså enbart av en nedre sektion... Kolla bilden eller här så förstår ni...

17.09 Så här ser det förresten ut i mediatältet strax utanför arenan. Här sitter journalister från hela världen och skriver, redigerar tv, spelar in radio, bloggar, skäller på cheferna, får skäll av cheferna, stressar, dricker kaffe och myser tillsammans.

I går satt jag bredvid ett gäng spanjorer, i dag hamnade jag med en kines innan jag gick till fiket och satte mig bredvid en galen göteborgare (Laul).

17.05 Rami, Johan och Isak springer in för att värma upp. De applåderas av den svenska klacken som växer och växer och växer... Rami svarar med att klappa tillbaka.

Det sägs att det är 30 000 svenskar här nere för att följa matchen. Skulle gissa att åtta tusen kanske gör det på arenan, ytterligare några tusen vid backhopparbacken en bit här i från och resten på storbildsskärmar ute på stan och ute på den svenska EM-campen i Natter.

Hela den vänstra kortsidan, sett från min plats, kommer bli knallgul. Jag gör en Raffe Edström och rabblar lite flaggor...

Floda, Hudiksvall, Getinge, Järna, Vansbro, Nykvarn, Mariestad, Kalmar, Krylbo.

16.58 Det märks att det är ett stort mästerskap. På vägen hit hann jag glida förbi BBC Sport och tränga mig runt flera andra stora mediabolag. Och bara ett stenkast från arenan såg jag 200 (plus, minus några stycken) ambulanser stå uppställda på ett fält.

Journalistådran ryckte givetvis till direkt och jag undrade, varför? Kan allting ha att göra med att Fredrik Ljungberg är här och spelar i kväll? Möjligt, mycket möjligt... Han spelar ju dessutom från start – för andra matchen i rad.

Ambulanskillarna verkade inte ha speciellt mycket att göra i alla fall (matchen hade ju inte börjat) utan lirade lite boll i sina röda munderingar.

16.53 Dängan Viva Espana spelas på arenan nu. Precis som i november när Sverige gästade Bernabeu i Madrid.

Samma dänga dök upp sent i går kväll också. Väldigt oväntat.

Efter att ha jobbat klart var vi några stycken som samlades på Lauls rum för att ta en liten ”kvällsfika”. Tidigare hade vi stött på några spanjorer som bodde på samma hotell som vi och de listade dels ut att vi var svenskar och i vilket rum vi satt och hängde på.

Så, helt plötsligt, och väldigt, väldigt oväntat, så slets dörren till vårt rum upp. In stormar 8-10 spanjorer. De kommer inte in i rummet utan stannar i dörröppningen och skanderar/sjunger ”Viva Espana” och hoppar runt. Vi sitter bara och tittar på spektaklet som är över på kanske 20 sekunder.

Spanjorerna drar sig tillbaka, stänger dörren och vi hör sången tona bort i korridoren.

Det var inte hotfullt, otäckt eller obehagligt på något sätt. Bara oväntat. Och kul.

16.47 Okej, vi drar Sveriges startelva. Isak – Stoor, Mellberg, Hansson, Nilsson – Elmander, Andersson, Svensson, Ljungberg – Zlatan, Henke.

Inte speciellt oväntad men ändå lite oväntad. Det krävs en förklaring...

Johan Elmander som högerytter har jag och mina kollegor haft på känn sedan matchen mot Grekland i tisdags. Att sen Lagerbäck ändå väljer att satsa på en relativt omeriterad och orutinerad ytterback som Fredrik Stoor och sedan sätta en forward framför honom är... kaxigt och intressant.

Sebastian Larsson hade varit ett mer defensivt drag men nu blir det alltså Elmander som ska ta hand om i första hand Iniesta på vänsterkanten. Fredrik Stoor kommer säkert får springa, Villa och Torres kommer säkert söka sig ut mot Sveriges högerkant en hel del.

16.40 Det är alltså lördag i dag. Hoppas ni har det trevligt där hemma i soffan, hängmattan, på puben eller var ni nu befinner er. Jag antar att Sverige stannar upp från klockan 18 och två timmar framåt. Mäktigt!

För oss som är ute på ”fältet” kan det bli lite rörigt också. Dagarna flyter nästan ihop. Jag vet inte hur många träningar jag har sett sedan jag började bevaka landslaget 25 maj. Jag vet inte hur många gånger jag har hört Henke Larsson säga att någonting är ”skoj”... Eller hur många gånger jag frågan Tobias Linderoth om hans form.

Vad jag däremot vet är att jag har sett Lasse Lagerbäck skratta... en gång.

Jag och kollega Michael Wagner inledde dagen med en pizzafrukost på ett italienskt ställe med indiska specialiteter. Wagner gav ett bra exempel på att det är lite snurrigt efter så många dagar med landslaget.

”Är det tisdag i dag eller”.. sa Wagner..

16.35 Godeftermiddag gott folk! Välkomna till Tivoli Nue Stadium i Innsbruck. Om 1,5 timme spelar Sverige mot Spanien och vi kan väl kalla mötet för en gruppfinal. Vinnaren är garanterad en plats i kvartsfinalen och vinnaren är också garanterat att slippa möta Hup Hup Holland – det enda laget, i mitt tycke, som imponerat riktigt i det här mästerskapet så här långt.

Jag ska försöka ta er igenom den här matchen, berätta om vad som händer på arenan, runt omkring och tycka till om lite allt möjligt.

Sverige har precis anlänt hit och är inne och känner lite på gräset nu. Snart får ni startelvorna...

Marcus Leifby, 30, född och uppvuxen i Älmhult, Småland, och kom till Sportbladet sommaren 2006 efter studier i Ljungskile.

Meriter: Har punktmarkerat landslaget sedan 2007 och följde hela EM-slutspelet på plats i Schweiz och Österrike. Rapporterar direkt från landslagets träningar, presskonferenser och matcher på plats. Och kanske lite till.

Egen karriär: Torpedforward med hockeyfrilla och CCM-hjälm i Diö Goif i början på 90-talet. Ettrig ytterback i Älmhults IF och Kållereds SK i div 3 under 2000-talet. Skorna på hyllan sedan två år.

Favoritlag: Roma, Tingsryds AIF.

Synpunkter? Åsikter? Mejla Marcus!