Bäddat för rysare

Sportbladet.se reder ut förutsättningarna i Sveriges grupp

SPORTBLADET

Spanien är redan klart, Grekland är helt borta.

När grupp D ska avgöras blir det en helt avgörande match mellan Sverige och Ryssland.

Sportbladet.se ger er här förutsättningarna inför rysaren.

Spanien 6 p +4

Luis Aragones manskap inledde med att krossa Ryssland med 4–1 och följde upp med att besegra Sverige – efter ett avgörande mål på stopptid. David Villa har visat storform med fyra mål. Mot Grekland kan spanjorerna slappna av och börja förbereda sig för kvartsfinal.

Sverige 3 p +1

Zlatan Ibrahimovics drömmål och Petter Hanssons skitmål gav en stabil 2–0-seger mot Grekland. Mot Spanien såg det ut att sluta oavgjort – men David Villa satte avgörandet på stopptid. Nu väntar en helt avgörande match mot Ryssland. Men eftersom Ryssland ”bara” vann med 1–0 mot Grekland är Sverige vidare vid oavgjort.

Ryssland 3 p -2

Ryssland åkte på storsmisk av Spanien i premiären och föll med 4–1. Men mot Grekland var det ett helt nytt lag som visade upp sig. Guus Hiddinks manskap visade kvalitéer och blir ingen lätt match för Sverige. Men för Rysland räcker inte oavgjort – laget måste vinna mot Sverige. Ryssland får tillbaka storstjärnan Arsjavin som varit avstängd i de två första matcherna.

Grekland 0 p -3

De regerande europamästarna inledde EM med dödgrävarfotboll av värsta sort, men föll på eget grepp mot Sverige. Otto Rehhagels manskap behövde poäng, helst seger, mot Ryssland – men föll och är inför den avslutande matchen mot Spanien helt borta från kvartsfinal.

Om två eller flera lag hamnar på samma poäng gäller följande regler:

a) Inbördes möten mellan lagen som är lika.

b) Inbördes målskillnad mellan lagen som är lika.

c) Flest gjorda mål mellan lagen som är lika.

d) Målskillnad i gruppen.

e) Flest gjorda mål i gruppen.

f) Uefa:s koefficent hämtat från de två senaste kvalen.

g) Minst varningar och utvisningar.

h) Lottdragning.