Italien sätter press på Holland

Donadoni ringde van Basten och vädjade

Foto: Alessandra Tarantino
Roberto Donadoni.
SPORTBLADET

Italiens öde ligger i händerna på Holland.

Nu sätter italienarna press på Marco van Bastens manskap.

– Jag pratade med Marco och han tycker som jag, att det inte finns några reservspelare, säger Roberto Donadoni.

Italien har som bekant satt sig i en knivig sits efter 0–3 mot Holland och 1–1 mot Rumänien. Inte ens seger mot Frankrike är någon garanti för kvartsfinal.

Holland är redan klart och har möjlighet att lufta en del reserver mot Rumänien. Men Italiens förbundskapten Roberto Donadoni – som spelade tillsammans med Marco van Basten i Milan i slutet av 80- och början på 90-talet – har ringt till sin förre lagkamrat för att förvissa sig att Holland går för fullt.

– Jag pratade med Marco och han tycker som jag, att det inte finns några reservspelare. Marco är en rättvis, ärlig och kompetent person, säger Donadoni.

– För mig är det tillräckligt som garanti. Jag känner honom förmodligen bättre än någon annan här, så jag vet vad som väntar.

”Det handlar om ödet”

1987-1991 tränades Donadoni och van Basten av Arrigo Sacchi, som i en kolumn i Gazzetta dello Sport skriver:

”Kära Marco, vi vill tacka för det underbara spel ni har visat upp, men även för den tjänst du kan göra för din gamla lagkamrat Roberto och alla dina italienska beundrare. Med respektfulla, berömmande och vänskapliga hälsningar från Arrigo”.

Italiens målvakt Gianluigi Buffon säger till nyhetsbyrån AP:

– Viktigast är att vi fokuserar på matchen mot Frankrike, utan att kalkylera för mycket på förhand. Om vi besegrar Frankrike och krånglar oss vidare handlar det om ödet.

– Jag tror att Holland vill möta Italien eller Frankrike med tanke på hur de krossade oss i gruppspelet. Jag vill ställas mot Holland igen – för att jämna ut.

ARTIKELN HANDLAR OM