”Jag kanske var lite högljudd”

Tysklands förbundskapten talar ut om bråket

Foto: AP
Österrikes förbundskapten Josef Hickersberger och Tysklands Joachim Löw försonades efter bråket.
SPORTBLADET

Uppvisad på läktaren i går.

Nu talar Tysklands förbundskapten Joachim Löw ut om skandalscenerna.

– Jag sa bara till honom (fjärdedomaren) att jag ville kunna koncentrera mig på mitt jobb, säger han.

Tyskland möter Portugal på torsdag. Men Joachim Löw vet inte än om han får leda sitt lag.

Det bestäms av Uefa disciplinnämnd på onsdag.

Om Löw straffas är han förbjuden att sitta på bänken, ha radiokommunikation med sina assistenter, prata med spelarna före matchen eller besöka omklädningsrummet i halvtid.

”Ville slippa höra hans tjat”

– Vi har haft mer och mer problem med fjärdedomarna under de två senaste åren, säger Löw när han tog bladet från munnen vid Tysklands träningsanläggning i Tenero på tisdagen.

– Jag sa bara till honom (fjärdedomaren) att jag ville kunna koncentrera mig på mitt jobb och slippa höra hans tjat hela tiden. Jag kanske var lite högljudd på slutet och kanske klev utanför den tillåtna zonen i samma veva, jag vet faktiskt inte. Men jag tycker inte att det är rätt att hindra en förbundskapten från att göra sitt jobb.

Fyra minuter före paus utbröt ett hätskt ordkrig mellan Österrikes förbundskapten Josef Hickersberger och fjärdedomaren. Tysklands förbundskapten Joachim Löw skyndade till och ett hätskt ordkrig utbröt. Domaren Manulo Mejuto Gonzalez var snabbt framme – och tvekade inte ett ögonblick.

”Vanligt att försonas”

Båda hetsporrarna visades upp på läktarna, en lätt bisarr syn. Hickersberger och Löw lugnade sig dock ganska snabbt och klappade om varandra innan de lämnade planen.

Men den fina gesten är inget som kommer att påverka Uefa i deras beslut.

– Det är inte ovanligt att två spelare som visats ut försonas i spelartunneln, säger Uefas talesman William Gaillard till nyhetsbyrån AP.